Macedonia de Nord va dona avioane Su-25 Ucrainei

Read Time:1 Minute, 8 Second

Macedonia de Nord va continua campania de donare de tehnică militară către Ucraina, de această dată cu avioane Suhoi Su-25.

Cele 4 aeronave Su-25 pe care macedonenii le au în conservare de două decenii vor lua în curând drumul Ucrainei și, probabil, vor reveni la zbor.

Întâmplarea face ca aparatele respective să revină acasă, ele fiind cumpărate de macedoneni în 2001 din Ucraina și folosite în timpul insurgenței albaneze din acel an.

Conform celor de la MKD, cele 4 avioane Su-25 vor fi livrate în cel mai scurt timp.

”Detaliile exacte ale deciziilor noastre, conținutul lor și explicațiile vor fi declasificate și făcute publice în mod transparent. Deciziile de până acum nu au un impact asupra pregătirii de luptă a armatei”, a transmis Ministerul Apărării de la Skopje pentru sursa citată.

În luna iunie, politicieni din partidul ”Stânga” au susținut că avioanele Su-25 sunt inspectate și reparate de militari ucrainieni, pregătindu-se transferul lor..

Informațiile cu privire la donația de avioane de luptă vine la câteva zile după ce autoritățile macedonene au fost nevoite să recunoască faptul că au donat tancuri T-72 Ucrainei, acestea fiind surprinse în timpul transportului.

”Tancurile fac parte dintr-un batalion al armatei ce este dezafectat. Sunt tancuri de generația a treia, incompatibile cu cerințele noastre pentru platforme moderne occidentale”, a fost explicația oficială din momentul respectiv.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Propaganda lui Putin, la fel ca cea a lui Saddam. Atacul bazei aeriene din Crimeea
Next post Va fi blocada Taiwanului călcâiul lui Ahile pentru armata chineză?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x