Marea Britanie trimite avioane Eurofighter Typhoon în România

Marea Britanie va trimite în România avioane Eurofighter Typhoon care vor contribui la efectuarea misiunilor de Poliție Aeriană.

Nu este prima dată când englezii vin în țara noastră pentru astfel de misiuni și nici acestea din urmă nu reprezintă o noutate.

Programul enhanced Air Policing (Poliție Aeriană consolidată) a fost demarat de NATO după ce Rusia a ocupat peninsula Crimeea în 2014 și a provocat războiul civil din Ucraina.

Prin intermediul acestui program, aliații puternici din cadrul NATO trimit detașamente în statele de pe flancul estic, România și Bulgaria, pentru a contribui la securizarea spațiului aerian al Alianței.

În țara noastră, aceste detașamente sunt dislocate pe Baza 57 Aeriană de lângă Constanța și efectuează misiunile de Poliție Aeriană în comun cu aparatele MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon.

Cel mai probabil, misiunea britanică va demara oficial la începutul lunii mai și se va întinde pe toată durata verii.

Înaintea Royal Air Force, la Constanța s-au aflat pentru două luni aparatele Eurofighter Typhoon ale Ejercito del Aire, Forțele Aeriene Spaniole.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cipri

Cred că de acum înainte va fi mult timp Mig21 Lancer principala noastră flotă de avioane . Păcat că nu știm exact ce se întâmplă cu Mig21 dacă e reparatie capitală , prelungire de resurse , vom vedea când va fi complet operațională după modernizare și F16 la noul standard și vedem când vom achiziționa o nouă escadrila de F16 . Dar slabe șanse atât timp cât noii ne împrumutăm a acorda salariii sistem bugetar a achiziționa o nouă escadrila de F16. Acum să vedem și cu Corvetele care sunt la CCR. Tot e posibil în România.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x