Ministrul Apararii anunta ca Romania va cumpara avioane F-35

Ministrul Apararii de la Bucuresti, Gabriel Les, a anuntat ca Romania este interesata de avioanele de generatia V, F-35 Lightning II, si ca in mai putin de un deceniu va incerca sa le achizitioneze.

Oficialul roman a precizat ca F-35 este inclus in programul de inzestrare a Fortelor Aeriene si sustine ca diferenta de cost dintre un Lightning II si un F-16 nou, de ultima generatie, este foarte mica.

“Ne dorim această capabilitate şi suntem prinşi în acest program. Oricum, avioanele F-35, ca preţ, în cadrul unui program de înarmare, sunt apropiate de preţul avioanelor F16, noi”, a spus Gabriel Leş pentru Adevarul.

Pe surse, achizitia de F-35 este luata in considerare incepand cu anul 2028, insa nu se stie daca exista vreo analiza privind numarul aparatelor si costul global al unui asemenea contract.

Pana sa vina F-urile 35, Gabriel Les anunta pentru al doilea an consecutiv ca Romania va cumpara inca cinci avioane F-16 AM/BM la mana a doua pentru completarea efectivului Escadrilei 53.

Sper sa apreciati faptul ca am incercat sa pastram un ton serios pe tot parcursul stirii.

8
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRnlgJapMig-21_LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

Deci vom ramane cu 17 x F-16 si Migurile 21 pana in 2030-2035. Exista sanse sa mai fie aduse inapoi in serviciu operational acele 8 aparate de care se vorbea? Ca daca nu, e chiar vai de mama noastra. In orice caz, sper ca astia de la putere de azi sa nu mai iasa macar 10 ani de aici incolo, poate ceilalti se misca un pic.

Jap
Guest
Jap

Noi ne coim de doi ani să luăm 5 gioarse de la Amarg,ca să completăm celebra ercadrilă si tipul visează mălai. Probabil la luat valul pe tovarășul Leș,după anunțul cu GoWind și vorbește fără să-și dea seama. Campanie electorală !?!?

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

Sa dea Domnul sa nu mai auzim de lesuri in politica romaneasca cat o exista tarisoara asta. M-am saturat pana peste cap de incapabili cu soriciul gros. Sper sa-si ia toti portia cu varf si indesat pe partea cealalta pentru tot ce au facut in viata asta, ca aici orice ar face nu patesc nimic

Jap
Guest
Jap

Pt cele 5 rebuturi pe care tovarășul Leș,ni le-a cumpărat de la Amarg, PSDul are un vot de la mine.