Misiune de evacuare medicală pe timp de noapte pentru Detașamentul Carpathian Pumas în Mali

Read Time:1 Minute, 20 Second

Militarii români din Detașamentul Carpathian Pumas dislocat în Mali au avut parte de o dublă premieră în data de 14 februarie.

Aceștia au fost solicitați pentru efectuarea unei misiuni de evacuare medicală a doi soldați din armata statului Mali răniți în luptă.

A fost prima misiune efectuată de Carpathian Pumas pe timp de noapte în Mali și în același timp prima misiune în care au intervenit în mod direct în sprijinul Forțelor Armate ale Republicii Mali.

Potrivit unui material publicat de Cer Senin, un elicopter românesc IAR-330 Puma a decolat la 15 minute după ce a fost alertat, iar într-o oră a revenit în baza Camp Castor din Gao având la bord cei doi soldați răniți.

„Fie zi sau noapte suntem gata să intervenim. O astfel de situație nu are cum să ne prindă cu garda jos, întrucât suntem pregătiți 24 din 7 să acționăm pentru evacuare medicală. Deși gradul de iluminare al lunii a fost scăzut, acest lucru nu a pus probleme în executarea misiunii”, a explicat căpitan-comandorul Berar Ciprian, pilotul comandant al echipajului.

Medicul echipajului a spus la rândul său că misiunea a fost una care nu a pus probleme deosebite.

„Rolul nostru este să asigurăm sprijin medical și, iată, că am demonstrat încă o dată solidaritatea noastră față de cei care cad pradă acțiunilor insurgente. Am îngrijit doi pacienți și împreună cu colegii mei am făcut tot posibilul ca aceștia să beneficieze de tratament și ajutor pe timpul deplasării cu aeronava”, a declarat maiorul Toader Mădălin.

Detașamentul Carpathian Pumas acționează în Mali în cadrul unei misiuni ONU, sub comanda organizației.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Generalul Marin
Next post Tornado saudit, doborât în Yemen
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x