#OameniiCerului – Comandorul Valentin Tănasă, pilot IAR-99 Șoim

Read Time:1 Minute, 39 Second

Comandorul Tănasă este unul dintre cei mai experimentați piloți militari din cadrul Forțelor Aeriene Române, având în carnetul de zbor peste 4,000 de ore la bordul unor avioane ca MiG-21 și IAR-99.

”Visul meu a fost să devin aviator. În momentul în care am decis acest lucru, singura oportunitate era aviația militară. Am hotărât să urmez acest drum și am muncit în consecință. Am fost întotdeauna o fire tehnică, mi-au plăcut lucrurile clare, precise și am avut înclinații pe partea aceasta.

Zborul este foarte complicat și greu de descris. Este o altfel de trăire deoarece un zbor executat în calitate de pasager nu se compară cu zborul trăit la comenzi. Un zbor făcut într-o aeronavă de luptă nu se compară cu un zbor comercial sub nicio formă. Sunt atât de multe lucruri de făcut! Sunt atât de multe locuri în care trebuie să te uiți și atât de multe detalii de verificat! În toate acestea nu trebuie uitat scopul: să ajungi într-o poziție, în cadrul unui scenariu, în care să fii avantajat.

În calitate de instructor pot spune că fiecare om alături de care am lucrat a fost unicat și am văzut în fiecare în parte ce a avut mai bun de oferit pentru zbor. Cert este că toți piloții militari care au trecut pe aici sunt oameni dedicați, care și-au înțeles menirea, au muncit și muncesc în continuare ca să se desăvârșească în arta zborului.

Mi-am început cariera pe avionul MiG-21, fiind dintre cei care au zburat cu MiG-21 clasic, după care am avut norocul ca acesta să fie modernizat la Aerostar Bacău și, începând cu anul 1998, să zbor cu avionul MiG-21 LanceR, acumulând aproximativ 4000 de ore de zbor, din care peste 2500 pe MiG-21 LanceR și 1500 pe IAR-99 Șoim”, a spus acesta conform paginii de Facebook a Bazei 95.

În prezent, comandorul Valentin Tănasă este instructor șef la Baza 95 Aeriană Bacău.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vitaly

In 25 ani de cariera dl.comandor trebuia sa faca mult mai multe ore de zbor decat media de 160 h pe an, piloti instructori similari din vest sau din SUA avand 6000-8000 h dupa o cariera de 25 ani dar evident nu ne putem compara noi cu resursele acestor tari dar totusi, cu putina vointa si eforturi aviatia putea fi mult mai mult ridicata decat a fost in acest ultim sfert de secol.

Previous post Polonia își alege viitorul elicopter de atac dintre AH-64 Apache și AH-1Z Viper
Next post De ce cumpără ungurii avioane de antrenament?
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x