Pilotul MiG-ului 29 prăbușit în Marea Neagră avea sub 13 ore de zbor în 2021

Read Time:1 Minute, 0 Second

Maiorul Valentin Terziev, pilotul avionului MiG-29 bulgăresc prăbușit în Marea Neagră în timpul unui exercițiu avea mai puțin de 13 ore zburate în acest an.

Dezvăluirea a fost făcută de generalul Nikolay Rusev, comandantul bazei aeriene Graf Ignatievo, acolo unde activa Terziev.

În cadrul unei intervenții la postul Btv, generalul Rusev a explicat că pilotul zburase 12 ore și 50 de minute în 2021, o ”bornă” pe care o au cam toți piloții bulgari de MiG-29.

Comandantul de la Graf Ignatievo a apărat avioanele MiG-29, susținând că acestea sunt întreținute corespunzător.

”Dacă un capăcel al valvei de la o roată nu este la locul lui, avionul nu decolează! Verificările sunt constante, nu se fac o singură dată. Toate piesele de schimb sunt noi și provin din Rusia, au garanție și resursă. Discuțiile despre vechimea avioanelor nu își au rostul, aparatele sunt întreținute perfect”, a mai spus acesta.

Chiar dacă o cauză a accidentului în care a fost implicat maiorul Terziev nu a fost făcută publică, discuțiile din Bulgaria se duc în jurul unei erori de pilotaj a acestuia provocată de numărul foarte mic de ore de zbor alocate.

Reacția comandantului său confirmă măcar în parte această ipoteză.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Întotdeauna, mortul este de vină. Ăla de la groapa nu se m-ai întoarce. Sa dam vina pe mort,dar cum există și un dar, cînd te prăbușești de la 2000 de metri necontrolat, cred că este de vina proasta întreținere a avionului.

Razvan

Umblă vorba prin sat că zbura pe la „doar” 300 metri deasupra mării! Cică asa cerea „exercițiul”!
Când vorbim de mii metri înălțime ai timp „căcălău” sa ferești orice „pluta” de pe mare, să strângi genunchii și sa tragi de mâner-ul rosu! Pe când la 300 metri altitudine abia dacă mai ai timp sa strângi din cur… și nici aia nu e sigur!

Christian

Nu cred ca pilotul nu mai stia sa piloteze avionul din cauza lipsei de ore de zbor. Mai ales ca era un pilot experimentat.
Mai curand a avut o problema grava de sanatate care a dus la pierderea cunostintei

Previous post I-auzi una gogonată: India ar vrea să producă IAR-99 (în România)!
Next post China a trimis 28 de avioane militare în ADIZ-ul taiwanez
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x