Polonezii vor să ne vândă elicoptere Black Hawk și propun un centru de mentenanță la Romaero

Polonezii de la PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin, vor intra in licitația pornită de Ministerul de Interne pentru elicoptere medii/grele, propunând României o tranșă inițială de 12 bucăți.

Parte a acestui potențial acord este și un centru regional de mentenanță pentru aceste elicoptere ce ar urma să fie înființat la Romaero București.

În acest sens a fost semnat recent un Memorandum de Înțelegere între cele două părți, ocazie cu care a fost anunțată intenția de a vinde elicoptere în România.

Pompos denumit centru regional, acesta va putea asigura mentenanța elicopterelor Black Hawk din Estul Europei. Problema e că nu prea sunt pe-aici, deci vorbim despre o facilitate care va avea în sarcină doar aparatele cumpărate de noi.

Mai departe, un astfel de Memorandum nu înseamnă practic nimic concret. Este, dacă vreți, o promisiune a producătorului că va externaliza mentenanța în cazul semnării unui contract. Dacă acesta nu va fi semnat nu se va întâmpla nimic.

Un Memorandum similar există între Airbus și IAR Brașov, producătorul european asumându-și asamblarea finală a elicopterelor H215M la Brașov dacă România le va cumpăra. Altfel nu. De aceea hala care ar trebui să devină linie de asamblare finală stă goală de ani de zile.

O să avem curând un podcast pe această temă și vom discuta mai multe despre memorandumuri și elicoptere.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dan

felicitari romaero ! dar din pacate sunt doar promisiuni desarte ,nimic concret.Este o politica de marketing a celor de la loked si a celor din polonia prin care incearca sa ne vanda elicoptere black hawk,dupa care VOM AVEA eventual un centru de mentenanta dar ptr elicopterele cumparate de romania ca din pacate in regiune nu sunt tari care sa fie echipate cu asemenea aparate ca sa le putem asigura si lor mentenanta.Dar sa nu uitam de intelegerea cu francezii de la airbus ptr elicopterele produse la ghimbav.Ce se va alege cu aceea intelegere ca si franta este partenerul nostru strategic… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x