Polonia va cumpăra 24 de drone turcești Bayraktar

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a anunțat sâmbătă că țara sa va achiziționa 24 de drone turcești Bayraktar TB2.

Potrivit acestuia, vor fi cumpărate 4 escadrile, iar primele aparate vor fi livrate chiar de anul viitor.

De asemenea, dronele turcești vor fi înarmate, printre altele, cu rachete antitanc.

”Am negociat un contract pentru achiziționarea a 4 escadrile, adică 24 de aparate, ce vor avea rachete antitanc. Primele drone vor ajunge în Polonia în 2022. Cel mai important lucru este că armata poloneză va beneficia de arme pe care nu le-a mai avut până acum și care și-au dovedit eficiența”, a spus ministrul, citat de postul public de radio.

Błaszczak anunțase cumva acest contract în momentul în care a postat o fotografie cu o dronă turcească având însemnele poloneze, în urmă cu câteva zile.

Presa locală scrie, în lipsa unor detalii oficiale, că achiziția va fi făcută off-the-shelf, cu aparatele operaționale livrate din Turcia, urmând ca mai apoi acestea să fie supuse unui proces de modernizare și personalizare în Polonia.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

La istoria pe care o avem cu turcaleții,ar trebui să avem minim 40 de Bayraktar în bătătură. Cine știe ce „nEUROn” avem noi prin munții Buzăului 😀. Iar despre polaci,că de obicei,nu nu dezamăgesc. Namaste.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x