Prima alarma pentru Eurofighter-ele italiene de pe MK

Avioanele Eurofugher Typhoon ale Fortelor Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) aflate pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta au avut parte de prima alarma.

Joi dimineata, doua Typhoon au fost alarmate de CAOC (Combined Air Operations Centre) din Torrejon, Spania, dupa ce un avion neidentificat a fost reperat in apropierea spatiului aerian NATO.

Italienii nu au interceptat tinta, ci au ramas pe o traiectorie de asteptare, gata sa intervina daca avionul neidentificat ar fi amenintat integritatea spatiului aerian romanesc.

N-a fost cazul pentru ca tinta a parasit zona, fiind “preluata” de MiG-urile 29 bulgaresti, decolate si ele in alarma de centrul NATO din Torrejon.

Avioanele Eurofighter Typhoon se afla in Romania din luna mai, prezenta lor in tara noastra datorandu-se masurilor luate de NATO pentru reasigurarea membrilor din flancul estic dupa ce Rusia a ocupat Crimeea.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cînd erau englezii,zilnic ivanii trimiteau avioane spre noi. A trecut o lună și jumătate să avem o ‘interceptare’. WTF? Au rămas ivanii,fără kerosen? Îi ciudat cum gringo și ivanii,se scuipă,amenință și se bălăcăresc pe Tera și în spațiul cosmic,sînt frați de sînge.