Prima alarma pentru Eurofighter-ele italiene de pe MK

Read Time:41 Second

Avioanele Eurofugher Typhoon ale Fortelor Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) aflate pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta au avut parte de prima alarma.

Joi dimineata, doua Typhoon au fost alarmate de CAOC (Combined Air Operations Centre) din Torrejon, Spania, dupa ce un avion neidentificat a fost reperat in apropierea spatiului aerian NATO.

Italienii nu au interceptat tinta, ci au ramas pe o traiectorie de asteptare, gata sa intervina daca avionul neidentificat ar fi amenintat integritatea spatiului aerian romanesc.

N-a fost cazul pentru ca tinta a parasit zona, fiind „preluata” de MiG-urile 29 bulgaresti, decolate si ele in alarma de centrul NATO din Torrejon.

Avioanele Eurofighter Typhoon se afla in Romania din luna mai, prezenta lor in tara noastra datorandu-se masurilor luate de NATO pentru reasigurarea membrilor din flancul estic dupa ce Rusia a ocupat Crimeea.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Cînd erau englezii,zilnic ivanii trimiteau avioane spre noi. A trecut o lună și jumătate să avem o ‘interceptare’. WTF? Au rămas ivanii,fără kerosen? Îi ciudat cum gringo și ivanii,se scuipă,amenință și se bălăcăresc pe Tera și în spațiul cosmic,sînt frați de sînge.

Previous post Aviatia Magazin, acum la puterea opt
Next post Modernizarea Aeroportului Otopeni: CNAB promite refacerea pistei 2, largirea platformei de parcare si doua terminale noi
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x