Primele Su-35S ale Egiptului

Pe mai multe platforme de social media din Rusia au apărut imagini cu ceea ce pare a fi primul lot de aparate Su-35S destinate Egiptului.

La două luni după ce presa de stat anunța demararea producției pentru avioanele egiptene au apărut și primele imagini.

În zona fabricii din Komsomolsk-on-Amur au apărut în zboruri teste aparatele cu numerele de bord 9210, 9211, 9212, 9213 și 9214.

Acestea nu au încă pe ele culorile naționale ale Egiptului și nu este clar dacă numerele de bord vor fi menținute după livrare. Camuflajul, în schimb, este diferit de cel utilizat de Forțele Aerospațiale Ruse.

Nu este clar când vor fi livrate avioanele sau dacă acestea vor rămâne în Rusia pentru programul de trecere pe Su-35S.

Egiptul a comandat în urmă cu doi ani 24 de avioane multirol din Rusia, costul acordului fiind estimat la două miliarde de dolari.

Vorbim despre al doilea client extern pentru Su-35S, după China, care a primit deja cele 24 de bucăți comandate din China și care analizeaza posibilitatea de a semna un nou acord.

În ultimii ani Egiptul a cumpărat multe avioane de luptă moderne de la diverși furnizori. A luat F-16 din Statele Unite, MiG-29M și, iată, Su-35S din Rusia, dar si Rafale din Franța. Impresionant la prima vedere, dar lipsit de eficiență.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x