Primii piloți polonezi au finalizat trecerea pe avioanele FA-50

Read Time:1 Minute, 9 Second

Primii piloți polonezi au finalizat cu succes procesul de trecere pe noile avioane de antrenament avansat și atac ușor, FA-50 Golden Eagle.

Ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Błaszczak, a fost cel care a anunțat această bornă importantă, spunând de asemenea că primele echipaje vor reveni curând în Polonia.

”Piloții polonezi au finalizat antrenamentele din Coreea de Sud. Printre antrenamentele efectuate se numără cele de întrebuințare în luptă, luptă aeriană și interceptare. Curând piloții vor reveni acasă, vor prelua avioanele FA-50 ce vor intra în serviciu și vor începe zborurile”, a scris ministrul.

Ulterior, Statul Major al armatei poloneze a transmis un comunicat de presă prin care anunță că primii piloți au încheiat cu succes pregătirea cu o lună și jumătate mai devreme decât era planificat.

De asemenea, se mai spune că echipajele pregătite în Coreea de Sud vor reveni în Polonia în scurt timp pentru a putea prelua primele avioane FA-50GF ce vor fi livrate începând cu luna august a acestui an.

Aparatele FA-50GF (gap filler), precum și cele FA-50PL, care vor fi livrate din 2025, vor fi operate de pe Baza Aeriană Tactică 23 Mińsk Mazowiecki, acolo unde s-au aflat până acum câteva luni o parte dintre avioanele MiG-29.

Polonia va cumpăra un total de 48 de avioane FA-50 Golden Eagle, livrările urmând a fi efectuate în intervalul 2023-2028.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cea mai lungă dislocare în zbor pentru elicopterele Puma SOCAT
Next post DAN AIR nu pleacă (încă) de la Brașov