Rafale a testat cu succes atacul nuclear

Fortele Aeriene Franceze au anuntat ca au finalizat cu succes un test al unui atac nuclear cu avioane Dassault Rafale.

Exercitiul a constat in simularea unei lovituri nucleare de pe Rafale si a fost destul de complex.

Misiunea a durat 11 ore si a inclus realimentari in aer si tragerea reala cu o racheta capabila sa poarte incarcatura nucleara. Fiind vorba de un exercitiu, racheta nu a avut incarcatura.

Purtatorul de cuvant al Armee de l’Air, Col. Cyrille Duvivier, spune ca astfel de exercitii, in care se simuleaza lovituri nucleare de pe platforme aeriene, sunt relativ dese, ineditul fiind dat de faptul ca de aceasta data a si fost executata o tragere reala.

Dupa retragerea din serviciu a aparatelor Mirage-2000N, Rafale a ramas singura platforma aeriana capabila de lovituri nucleare din cadrul armatei franceze.

12
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marius BLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Se vede de la o poștă,că este o acțiune de PR and Marketing. Să vedem în viitor dacă francistanul cîștigă ceva. Bîrfa satului: 1) cică egiptenii,ar fi dat de pămînt cu un Rafale,să vadă dacă este antișoc și nu este,nașpa. 2) La ora actuală,în francistan,se află 8 piloți și 40 de tehnicieni indieni la cursuri. 3) Qatarul,a primit primul Rafale,din cele 36 comandate. Vedeți ce înseamnă să ai o sondă pe petrol în fundul curții și să no dai gratis la austrieci. 4) Francistanul,a trimis în Finlanda un Rafale,să vadă dacă ține la frig. Noi zicem că este o acțiune… Read more »

Jap
Guest
Jap

Aviațion Safety Network. 28.01.2019. Este un sait ce prezintă accidentele aviatice,civile și militare.

Marius B
Guest
Marius B

Rafale cu livery TM? Arata foarte spectaculos! Nu stiam ca exista asa ceva. Ba chiar m-am uitat un pic pe net si pana acum la TM la francezi am vazut Mirage. Oricum, frumoasa imagine.

Jap
Guest
Jap

Aviation Safety Network. 28.01.2019. Dassault Rafale 9352/EM02. Gebel el-Basur. Pilotul a murit la contactul cu solul. Nu te uita la știri,ci la rubrica”Toate accidentele de la începutul anului”.

Jap
Guest
Jap

Pe pagina la care mă uit chiar acum scrie: Rafale. Ți-am dat și datele avionului și locul prăbușiri. Întreabăi pe ei de ce nu schimbă denumirea avionului care sa prăbușit.

Jap
Guest
Jap

Da. AVIATION SAFETY NETWORK. Pe pagina lor scrie: RAFALE.

Jap
Guest
Jap

Fratelo,nu știe nimeni,ce avion sa prăbușit în Egipt. Pe pagina lor scrie și acum Rafale și datele avionului și locul prăbușiri. Dacă a căzut un Rafale,să fi sigur că întro oră,egiptenii curățau locul,duceau nisipul și pietrele în Franța și pe acolo plantau palmieri,cocotieri și panseluțe poate și o autostradă. Să fie egiptenii sănătoși,că le cumpără Saudiții altul,hai 13,că au mălai.