România a preluat încă un motor de F-16 din Portugalia

Read Time:52 Second

În finalul anului trecut, România a preluat încă un motor Pratt & Whitney F100-PW-220E, destinat avioanelor F-16 Fighting Falcon, din Portugalia.

O delegație a Forțelor Aeriene Române a vizitat Baza 5 Aeriană din Monte Real la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când au fost semnate toate documentele.

Potrivit anunțului părții lusitane, pentru că partea română nu a transmis nimic pe acest subiect, motorul face parte din contractul pentru achiziția celor 5 aeronave F-16 din cadrul programului Peace Carpathian II.

Înainte ca propulsorul să fie cedat părții române acesta a fost inspectat de specialiștii români și portughezi, care s-au asigurat că funcționează în parametri optimi.

Forțele Aeriene Române operează în momentul de față 17 aeronave F-16, toate fiind cumpărate la mâna a doua din Portugalia.

În finalul lui 2022 România a semnat un contract ce vizează cumpărarea altor 32 de aeronave F-16 la mâna a doua, de această dată din Norvegia.

Primele livrări ale aparatelor nordice ar trebui să aibă loc în ultima parte a anului 2023.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
71 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
14 %
Surprise
Surprise
14 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Pe o românească mai ușor de înțeles, ar veni: „La finalul anului trecut, România a preluat din Portugalia încă un motor Pratt & Whitney F100-PW-220E, destinat avioanelor F-16 Fighting Falcon,”

In rest, vestea e buna, orice motor in plus inseamna disponinilitate mai mare pentru avioane. Puncte minus pt ministerul nostru care n-a fost in stare sa desecretizeze o asemenea stire, probabil menita sa incline balanta puterii regionale in favoarea noastra.

Acum intrebarile interesante ar fi: acest motor este in plus fata de ce de rezerva achizitionate initial? Daca nu, de ce asa tarziu? Este nou?

Previous post Ryanair a transportat 160 de milioane de pasageri în 2022
Next post Topul celor mai punctuale companii aeriene din lume în 2022
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x