Romania va trimite elicoptere militare in Mali

Read Time:1 Minute, 6 Second

Romania va trimite in 2019 elicoptere militare in Mali, acolo unde acestea vor efectua diferite misiuni sub comanda ONU.

Decizia a fost luata miercuri in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, dupa cum aflam din comunicatul Administratiei Prezidentiale:

„În anul 2019, un detașament de elicoptere militare va participa, pentru prima dată, la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, desfășurând operații de evacuare medicală, transport de trupe și echipamente, precum și asigurarea suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în această țară.”

Misiunea ONU din Mali – United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (MINUSMA) – a fost infiintata in 2013, iar scopul ei este acela de a sprijini procesele politice din tara si de a indeplini o suma de sarcini legate de securitate.

Faptul ca mergem in Mali cu Pumele o sa fie o provocare in sine. Dincolo de faptul ca elicoptere noastre nu vor fi implicate in actiuni militare propriu-zise, zborurile intr-o zona de conflict, cu o clima aparte, vor reprezenta cu siguranta o provocare.

O sa fie extrem de interesant de vazut cum se vor descurca Pumele romanesti in Mali si, mai ales, cum vom asigura lantul logistic pentru ca ele sa poata opera, stiut fiind faptul ca state mult mai mari si mai bine dezvoltate au avut probleme destul de mari acolo.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Romania va trimite elicoptere militare in Mali

  1. până dăm cu unul de nisip și terminæm distracția…pare un pic „overkill” pentru noi mai ales pentru elicoptere în primul rând.
    în fine,sa fie o misiune înununată cu succes șimfără evenimente triste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post GAMES | Airlines Manager: Jocul care te prinde bine la inceput, iar apoi te lasa sa-l lasi
Next post Planul de inzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028: Am gasit bani de F-16, dar nu mai avem pentru elicoptere de atac