Rusia avertizează România după returnarea avionului Su-27 Ucrainei

Rusia a avertizat România, dar şi alți membri NATO care se învecinează cu Ucraina, că ar putea fi considerați membri beligeranți în războiul din Ucraina.

Prin vocea lui Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, ruşii au făcut referire la sprijinul pe care state NATO l-ar acorda Ucrainei.

Trimiterea care vizează direct România face referire la folosirea bazelor aeriene şi a spațiului aerian, cu trimitere la returnarea avionului Suhoi Su-27 statului vecin.

„Ştim cu siguranță că avioane de luptă ucrainene au zburat în România şi în alte țări din vecinătate. Folosirea bazelor aeriene din aceste state de către aviația militară ucraineană şi utilizarea forței împotriva armatei ruse poate fi privită ca o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat acesta.

În esență, avertismentul acesta e apă de ploaie şi face parte din campania de imagine a Moscovei.

România a făcut public incidentul cu avionul Su-27, care a intrat în spațiul aerian național fără drept şi apoi a fost direcționat să aterizeze la Bacău.

Returnarea aparatului s-a făcut după ce acesta a fost dezarmat tocmai pentru că România nu îşi doreşte o implicare în război.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Claudiu

Daca mai aveau Youtube intra si boul asta sa vaza plecarea omului.

Ghemu

Retrimiterea pilotului cu avion cu tot inapoi in Ucraina, adica sa participe la lupta, ar putea fi considerata de partea adversa ca un act ostil.
Desigur, asazisa amenintare a Rusiei nu trebuie luata in serios.
Normal in cazul unei tari neutre, avionul ar fi trebuit internat : avion+pilot confiscati pana la sfarsitul razboiului.

AlbastrU

doar ca nu este razboi, ci doar o simpla operatiune speciala

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x