S-400 pentru Ucraina, un scenariu imposibil

Read Time:1 Minute, 12 Second

Statele Unite încearcă pe diferite căi să doteze armata ucrainiană cu arme cât de cât moderne, numai că uneori intențiile americanilor sunt pur și simplu imposibile.

Agenția Reuters transmite, citând mai multe surse apropiate discuțiilor, că Washingtonul a transmis informal autorităților de la Ankara că ar îmbrățișa ideea de transfer către Ucraina a sistemelor antiaeriene S-400 pe care turcii le-au cumpărat din Rusia.

Bineînțeles că turcii nici nu au vrut să audă de așa ceva, insistența lor de a cumpăra S-400 fiind și cea care a dus la o răcire accentuată a relațiilor cu SUA și cu NATO.

La nivel oficial, Turcia a refuzat să comenteze această informație.

Intenția Statelor Unite, oricât de lipsită de orice ancoră în realitate ar fi, merge mai departe de războiul din Ucraina.

Americanii vor să profite de acest conflict pentru a reașeza relațiile bilaterale cu Turcia și a readuce Ankara mai aproape de valorile occidentale, în timp ce Erdogan renunță la apropierea de Kremlin pe care a susțint-o în ultimii ani.

Cert este că și dacă turcii ar fi fost dispuși să renunțe la S-400 ar fi fost tot degeaba. Ucraina nu a avut niciodată în serviciu aceste sisteme, iar operaționalizarea ar dura extrem de mult, mai ales pe timp de război.

Propunerea ar fi vizat mai mult un exercițiu de imagine, care arăta lumii cât de unit e NATO și cum echipamentele lui Putin sunt scoase din serviciu.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ce ne facem cu ăștia?
Next post Avion Wizz, escortat de avioane NATO deasupra României, Ungariei, Slovaciei și Poloniei
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x