Schimbări importante în Forțele Aeriene Române pe final de an 2021

Cele mai importante baze aeriene ale Forțelor Aeriene Române, cele de la Borcea și Câmpia Turzii, se află în plin proces de transformare, iar această transformare a ajuns și la nivelul conducerii.

La comanda celor două baze au fost numiți oameni noi, piloți cu experiență, ca și cei care au ocupat până de curând aceste funcții.

La Baza 86 Aeriană a fost împuternicit în funcția de comandant comandorul Cătălin Micloș. Momentul este cu atât mai important cu cât ”Miki” este primul pilot român de F-16 ce ajunge într-o funcție atât de importantă.

Comandorul Micloș a făcut parte din prima serie de piloți români ce au făcut trecerea pe noul avion multirol al Forțelor Aeriene Române.

Fostul comandant al bazei, generalul Cătălin Băhneanu, a trecut într-un nou rol, la Comandamentul Forțelor Întrunite.

Comanda Bazei 71 Aeriană a fost preluată foarte recent de comandorul Cosmin Cosma, pilot de MiG-21 LanceR.

Fostul comandant, comandorul Marius Oatu, a trecut în rezervă după ce a condus baza de la Câmpia Turzii în perioada 2014-2021.

Mutările acestea sunt importante pentru că cele două baze sunt cele mai importante ale Forțelor Aeriene Române, singurele care au în subordine unități înzestrate cu avioane supersonice.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cezar Musat

Nu_ati facut nimic nu va mai schibati caci acelewasi secaturii sunteti.Va urez un an nou fericit.

V V

Pai Cezar, Da si niste detalii. Despre cei de au plecat, numai de bine. Era vremea sa o faca, sa lase baietii mai tineri sa ia locul.
Da care e problema cu cei noi ?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x