Serbia a preluat oficial patru MiG-uri 29 donate de Belarus

Serbia a preluat oficial si formal patru avioane MiG-29 Fulcrum donate de Belarus autoritatilor de la Belgrad.

Ceremonia a avut loc zilele trecute in localitatea Baranavichy, acolo unde cele patru MiG-uri au fost prezentate intr-un hangar, avand stickere proaspat lipite cu insemnele sarbe.

Mai departe, avioanele vor intra intr-un proces de reparatie capitala si usoara modernizare pentru a fi aliniate standardului utilizat in prezent de Fortele Aeriene Sarbe.

Lucrarile vor fi efectuate in Belarus si vor fi platite de autoritatile de la Belgrad, acesta fiind, se pare, noul tip de troc propus tarilor sarace: primesc gratis avioane vechi, dar platesc zeci sau sute de milioane de dolari pe reparatii si modernizari.

Nu cu mult timp in urma Serbia a receptionat sase MiG-uri 29 donate de Rusia, flota actuala fiind de zece aparate.

Dupa ce vor veni si cele patru bucati din Belarus, sarbii vor avea o escadrila de 14 avioane MiG-29 ce urmeaza sa fie folosite pentru misiunile de Politie Aeriana.

Din declaratiile oficiale, avioanele donate ar mai avea doua treimi din durata de viata, iar modernizarea presupune inclusiv dublarea, spun sarbii, a timpului petrecut in aer fata de primele variante, MiG-29.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mig-21_LanceRalbertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Yo am crezut că le-au dat niște SMT-uri. Ţeapăăă. Niște fierătanii,ca F-16 ale noastre. Acu,yo îs curios cum le-au adus,că ultima oară gringo nu le-a dat voie să zboare cu ele prin spațiul aerian Nato. Sîrbi au mai primit 30 tancuri și 30 transportoare bilindate gratis. Cică ar urma și niște S-300,moca,așa ca între aliați.

albert
Guest
albert
Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

mda, radar si R-77, deja se ingroasa gluma

Jap
Guest
Jap

Cică un ’29 polac sa prăbușit.