Spania vrea să cumpere F-35!

Spania a intrat oficial în grupul statelor care vor să cumpere avioane de generația V de tipul F-35 Lightning II.

Autoritățile de la Madrid au trimis o solicitare de informații (Request for Information – RFI) în vederea achiziționării a 50 de aparate F-35 din Statele Unite.

Conform celor de la Scramble, ibericii vor 25 de avioane în varianta B (short take-off and vertical-landing – STOVL) și alte 25 de aparate în varianta A, pentru forțele aeriene.

Flota de F-35B este vizată pentru Marina Militară, urmând a înlocui în serviciu bătrânele Harrier pe puntea ”semi-portavionului” Juan Carlos I.

Cu F-35A e altă poveste, spaniolii dorind ca ele să înlocuiască o parte dintre vechile F-18 Hornet.

Aici lucrurile sunt cu adevărat interesante pentru că, până acum, Eurofighter Typhoon era favoritul cert, Madridul părând dispus să plătească bani grei pentru a menține deschisă linia de asamblare din Getafe.

Acum se pare că militarii, care au susținut de ani buni ideea de a cumpăra F-35, au câștigat duelul cu politicul și economicul, Spania urmând a intra în grupul F-35.

În aceste condiții, Franța și Germania, marile puteri economico-militare europene, rămân cumva de căruță, ancorate în proiecte de generația IV și cu un destul de ipotetic și foarte scump plan de a trece direct la generația V.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x