SUA au aprobat vanzarea de avioane F-35 catre Polonia

Statele Unite au aprobat o potentiala vanzare de avioane de generatia V, F-35 Lightning II, catre Polonia.

Potrivit unui comunicat al DSCA – Defense Security Cooperation Agency, Polonia a solicitat 32 de avioane F-35A si 33 de motoare P&W F-135. Incluse in potentialul contract sunr sisteme de razboi electronic, sisteme C4I/CNI ( Command, Control, Communications, Computer, and Intelligence/Communications, Navigational, and Identification), Autonomic Logistics Global Support System (ALGS), Autonomic Logistics Information System (ALIS) si alte echipamente si sisteme.

Costul estimat al pachetului este de 6,5 miliarde de dolari.

Aprobarea Departamentului de Stat nu este sinonima cu semnarea contractului, din momentul de fata Varsovia trecand la negocieri cu Lockheed Martin in privinta pretului final si, mai ales, a offsetului.

Contractul pentru cele 48 de F-16 C/D cumparate in urma cu mai bine de un deceniu naste inca unele controverse din cauza offsetului, despre care unele medii sustin ca nu a fost la valoarea angajata.

Totusi, Polonia face un pas urias pentru achizitia de F-35, avioanele de generatia V urmand a inlocui in flota batranele Su-22 si MiG-29.

Apoi, cu 48 de F-16 moderne si cu alte 32 de F-35 si mai moderne, Polonia se va transforma intr-o putere aeriene de prima mana in Europa.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Polacii,au mai dispărut ca stat de vreo 5 ori în istorie,atît nemții cît și ivanii n-ui prea iubesc. Ăstai tainul plătit la gringo pt protecție,alături de Patriot,F-16 și Fort Trump. Să mai zică careva,că Trump nu mai merită încă un mandat la Casa Albă. Namaste.