SUA au aprobat vanzarea de avioane F-35 catre Polonia

Read Time:1 Minute, 5 Second

Statele Unite au aprobat o potentiala vanzare de avioane de generatia V, F-35 Lightning II, catre Polonia.

Potrivit unui comunicat al DSCA – Defense Security Cooperation Agency, Polonia a solicitat 32 de avioane F-35A si 33 de motoare P&W F-135. Incluse in potentialul contract sunr sisteme de razboi electronic, sisteme C4I/CNI ( Command, Control, Communications, Computer, and Intelligence/Communications, Navigational, and Identification), Autonomic Logistics Global Support System (ALGS), Autonomic Logistics Information System (ALIS) si alte echipamente si sisteme.

Costul estimat al pachetului este de 6,5 miliarde de dolari.

Aprobarea Departamentului de Stat nu este sinonima cu semnarea contractului, din momentul de fata Varsovia trecand la negocieri cu Lockheed Martin in privinta pretului final si, mai ales, a offsetului.

Contractul pentru cele 48 de F-16 C/D cumparate in urma cu mai bine de un deceniu naste inca unele controverse din cauza offsetului, despre care unele medii sustin ca nu a fost la valoarea angajata.

Totusi, Polonia face un pas urias pentru achizitia de F-35, avioanele de generatia V urmand a inlocui in flota batranele Su-22 si MiG-29.

Apoi, cu 48 de F-16 moderne si cu alte 32 de F-35 si mai moderne, Polonia se va transforma intr-o putere aeriene de prima mana in Europa.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “SUA au aprobat vanzarea de avioane F-35 catre Polonia

  1. Polacii,au mai dispărut ca stat de vreo 5 ori în istorie,atît nemții cît și ivanii n-ui prea iubesc. Ăstai tainul plătit la gringo pt protecție,alături de Patriot,F-16 și Fort Trump. Să mai zică careva,că Trump nu mai merită încă un mandat la Casa Albă. Namaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Italia se alatura proiectului Tempest. Europa se imparte in doua platforme de generatia VI
Next post Raportul incidentului din 9 iulie: Avionul Tarom a aterizat cu frana in pozitia „parking”