Thracian Star 2019: Romania participa cu avioane MiG-21 si F-16

Romania participa cu avioane de lupta MiG-21 LanceR si F-16 Fighting Falcon la exercitiul multinational Thracian Star 2019.

Exercitiul gazduit de Bulgaria si la care mai participa, pe langa Romania, Grecia si Italia, se desfasoara in perioada 8 – 17 mai. Fortele Aeriene Elene participa la misiunile de antrenament cu avioane F-16, in timp ce italienii vin cu Eurofighter Typhoon.

In ceea ce ii priveste pe bulgari, ca tara gazda ei pun “la bataie” MiG-uri 29 Fulcrum, L-39ZA Albatros si elicoptere AS-532AL Cougar si Mi-24 Hind.

Obiectivul acestui exercitiu anual este cresterea nivelului de interoperabilitate intre natiunile participante, totul evident sub “umbrela” NATO.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
beam_riderJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Bulgarinezii,vin cu Spartanele la noi,iară noi mergem la ei cu F-16,să ne dăm jmecheri. Yo unul sînt de părere să-i lăsăm pe bulgari în zeama lor și să nu ne mai înhăitam cu ei,că numai țepe am luat de la ăștia.

beam_rider
Guest
beam_rider

Ar fi fost o stire daca participau la Red Flag sau macar la TLP. In bulgaria ajung si daca fac virajul de axare pentru aterizare putin mai departe.