Thracian Star 2019: Romania participa cu avioane MiG-21 si F-16

Romania participa cu avioane de lupta MiG-21 LanceR si F-16 Fighting Falcon la exercitiul multinational Thracian Star 2019.

Exercitiul gazduit de Bulgaria si la care mai participa, pe langa Romania, Grecia si Italia, se desfasoara in perioada 8 – 17 mai. Fortele Aeriene Elene participa la misiunile de antrenament cu avioane F-16, in timp ce italienii vin cu Eurofighter Typhoon.

In ceea ce ii priveste pe bulgari, ca tara gazda ei pun „la bataie” MiG-uri 29 Fulcrum, L-39ZA Albatros si elicoptere AS-532AL Cougar si Mi-24 Hind.

Obiectivul acestui exercitiu anual este cresterea nivelului de interoperabilitate intre natiunile participante, totul evident sub „umbrela” NATO.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Bulgarinezii,vin cu Spartanele la noi,iară noi mergem la ei cu F-16,să ne dăm jmecheri. Yo unul sînt de părere să-i lăsăm pe bulgari în zeama lor și să nu ne mai înhăitam cu ei,că numai țepe am luat de la ăștia.

beam_rider

Ar fi fost o stire daca participau la Red Flag sau macar la TLP. In bulgaria ajung si daca fac virajul de axare pentru aterizare putin mai departe.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x