Toate avioanele F-16 pakistaneze au iesit la numaratoare

“Recensamantul” avioanelor F-16 Fighting Falcon detinute de Pakistan a aratat ca niciun aparat nu lipseste de la numaratoare, astfel ca declaratiile indiene cu privire la doborarea unuia raman la nivelul de fake news.

Reprezentanti ai Statelor Unite au efectuat in perioada recenta o analiza a flotei de F-16 pakistaneze si, potrivit Foreign Policy, toate aparatele au fost “gasite” pe bazele aeriene.

Ancheta americana a fost declansata dupa ce India a sustinut oficial ca a doborat un Viper in timpul luptelor aeriene din luna februarie, desi autoritatile de la New Delhi nu au reusit sa prezinte nicio proba concreta pentru sustinerea afirmatiilor.

Totusi, resturile unei rachete AIM-120 AMRAAM descoperite de indieni au aratat ca Pakistanul a utilizat F-16 in aceasta confruntare, astfel ca se punea problema incalcarii contractului de achizitie, care ar interzice utilizarea avioanelor in actiuni ofensive.

Americanii au intrat pe fir si au analizat informatiile, iar pana acum nicio afirmatie indiana nu se sustine.

In aceste conditii, scenariul cel mai probabil al confruntarilor indo-pakisteneze este urmatorul: Pakistanul a initiat o actiune de atac la sol cu JF-17 si, probabil, Mirage 5, iar F-urile 16 au fost tinute in aer in propriul spatiu aerian; in momentul in care India a reactionat la atac cu MiG-21 Bison si, probabil, Su-30 MKI, au intrat in lupta F-urile, actiunea lor fiind una defensiva; au fost trase mai multe rachete AMRAAM din afara razei vizuale, iar cel putin una si-a atins tinta, un MiG-21 fiind doborat.

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
tarabostesLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Eee, acum să nu punem botul la ce zice gringo. În războiul din Serbia,gringo pierduse primul F117,sîrbii dăduseră publicități doborîrea avionului și americanii negau cu vehemență doborîrea. După trei zile,bă să vedeți,că cam lipsește unul de la numărătoare. Acum sa zicem ca lau doborit,cum zic indienii și pachistanezii au pitit resturile și nu recunosc. Pe cine să crezi?

Jap
Guest
Jap

Am fost editat pentru ca iarasi am scris tampenii. Cred ca in curand voi fi banat pe site=ul asta.

tarabostes
Guest
tarabostes

Doamne ajuta !

Jap
Guest
Jap

Normal și civilizat fratelo,nu trebuia sămi ștergi postarea. Nu am făcut,instigare la ură,rasă,religie și etnie,nu am jignit pe ceilalți care au postat sau pe tine. Am respectat regulamentul. Yo,am pus doar o simplă întrebare,la care nu ai răspuns.