Ultimul Eurofighter pentru Spania

La inceputul acestui an Fortele Aeriene Spaniole (Ejercito del Aire) au anuntat ca au primit ultimul avion Eurofighter Typhoon din comanda initiala de 73 de bucati lansata catre Airbus.

Aparatul a fost asamblat in uzina din Getafe si, dupa o seri de zboruri test efectuate in luna decembrie, a ajuns pe 9 ianuarie la CLAEX – Centro Logístico de Armamento y Experimentación.

Mai departe, el va merge catre baza din Albacete pentru a intra in serviciu in cadrul Ala 14.

Dupa aceasta livrare Spania are o flota de 70 de aparate Eurofighter Typhoon, numai trei fiind pierdute in accidente de la inceputul livrarilor, in 2003.

Ejercito del Aire planuieste modernizarea avioanelor vechi, Tranche 1, fiind singurul utilizator de Typhoon care opteaza pentru aceasta masura, ceilalti preferand inlocuirea cu versiunile noi.

De asemenea, autoritatile iberice analizeaza de ceva timp optiunile pentru inlocuirea batranelor F-18 din serviciu, Typhoon-ul fiind marele favorit intrucat exista un interes cat se poate de direct pentru mentinerea in functiune a fabricii din Getafe.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PetrudezalbertiosefJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cică,EF a fost dat afară din programul Finlandez care la ora actuală testează mai multe avioane. Acum nu mar mira ca spaniolii să mai dea o comandă de EF,ca nemți,ca să nu închidă fabrica și să piardă mîna de lucru calificată.

iosef
Guest
iosef

cam nasol .un avion proiectat in ani 1970 fiind operativ prin 2003.francezi ca de obicei au iesit din proiect in 2011 in linia a fost singura data in care a participat la lupte .sa nu mai vb de pret intre 90 si12o milione euro un avion de generatia 4,5 un avion f 35 de generatia 5 superior l eurofighter costa intre 83 -103 milioane de dolari

Petrudez
Guest
Petrudez

Ce zici? Eu unul am probleme in a intelege. Iar ce se intelege sunt bazaconii!

albert
Guest
albert

Sunt spaniolii niste nimeni in aviatie,trebuie sa se teama de soarta fabricii?Nici pe departe:
http://fdra-aereo.blogspot.com/2018/10/aviones-de-combate-europeos-modernos.html