Ultimul zbor în Mali

Misiunea detașamentului românesc Carpathian Pumas în Mali s-a încheiat oficial pe 15 octombrie, iar marți, 27 octombrie, cele 3 elicoptere IAR-330 L-RM rămase în statul african au efectuat ultimul lor zbor în acest colț de lume.

Potrivit prietenilor de la revista Cer Senin, Pumele noastre au fost transportate în zbor de la baza Camp Castor, din Gao, în capitala Bamako, acolo unde vor fi pregătite pentru revenirea în țară.

Cum distanța dintre Gao și Bamako este una apreciabilă, de 1,000 de kilometri, a fost efectuată o escală tehnică în Mopti.

În continuare, cei 6 oameni din echipa tehnică se vor ocupa de dezasamblarea componentelor de dimensiuni mari ale elicopterelor – palele rotorului principal și anticuplu, stabilizatorul și butucul rotor portant – pentru ca acestea să poată fi transportate înapoi în România.

Redislocarea în țară va fi făcută într-o săptămână sau două cu un urias avion de transport Antonov An-124 Ruslan pus la dispoziție de către ONU.

Al patrulea elicopter Puma al detașamentului, cel avariat în luna august, a fost adus deja acasă cu un aparat C-17 canadian și va ajunge la IAR Brașov pentru a fi reparat.

Avem și un podcast scurt pe această temă pe care vă invităm să îl ascultați aici:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x