Ungaria cumpără ”cisterne aeriene” KC-390 din Brazilia

Read Time:47 Second

Ungaria și brazilienii de la Embraer s-au înțeles pentru un acord ce vizează achiziția a două avioane C-390 Millennium în varianta lor de realimentare aeriană, KC-390.

Pe lângă aparate, în contract mai sunt incluse servicii și suport pntru operaționalizare, dar și pregătirea piloților și a tehnicienilor.

Livrările celor două KC-390 vor avea loc în perioada 2023-2024.

”Avioanele KC-390 vor putea transporta încărcături ample în teatrele operaționale, dar vor oferi și servicii de realimentare în aer. Achiziționăm aparate multirol ce pot îndeplini cea mai variată gamă de misiuni”, a spus comisarul guvernamental pentru dezvoltarea sistemului de apărare, Gaspar Maroth.

Aparatele maghiare vor fi primele C-390 Millennium ce vor putea fi echipate cu noile moduluri de Terapie Intensivă, putând efectua misiuni aeromedicale complexe.

Printre misiunile pe care Millennium le poate efectua se numără cele de sprijin umanitar, evacuare medicală, căutare-salvare, transport trupe și cargo, lansare parașutiști și, evident, realimentare aeriană.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Ungaria cumpără ”cisterne aeriene” KC-390 din Brazilia

      1. Flying boom – cam cum s-au traduce in romaneste? Ca sa putem alimenta si noi F16 noatre. Ca prin furtun/palnie se pot pune containere…

  1. Ungaria poate sa fac si misiuni complexe cu aparate multirol ce pot îndeplini cea mai variată gamă de misiuni nu doar sabotaje la nivel continental?
    Bravo lor pentru aceasta achizitie, nu pentru sabotaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Grecia solicită avioane F-35 cu livrare imediată
Next post Algeria ar fi semnat pentru achiziția de Suhoi Su-57