Ungaria cumpără ”cisterne aeriene” KC-390 din Brazilia

Ungaria și brazilienii de la Embraer s-au înțeles pentru un acord ce vizează achiziția a două avioane C-390 Millennium în varianta lor de realimentare aeriană, KC-390.

Pe lângă aparate, în contract mai sunt incluse servicii și suport pntru operaționalizare, dar și pregătirea piloților și a tehnicienilor.

Livrările celor două KC-390 vor avea loc în perioada 2023-2024.

”Avioanele KC-390 vor putea transporta încărcături ample în teatrele operaționale, dar vor oferi și servicii de realimentare în aer. Achiziționăm aparate multirol ce pot îndeplini cea mai variată gamă de misiuni”, a spus comisarul guvernamental pentru dezvoltarea sistemului de apărare, Gaspar Maroth.

Aparatele maghiare vor fi primele C-390 Millennium ce vor putea fi echipate cu noile moduluri de Terapie Intensivă, putând efectua misiuni aeromedicale complexe.

Printre misiunile pe care Millennium le poate efectua se numără cele de sprijin umanitar, evacuare medicală, căutare-salvare, transport trupe și cargo, lansare parașutiști și, evident, realimentare aeriană.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Nu fac si cu bat de alimentare?

Mihai

Flying boom – cam cum s-au traduce in romaneste? Ca sa putem alimenta si noi F16 noatre. Ca prin furtun/palnie se pot pune containere…

sibip

Ungaria poate sa fac si misiuni complexe cu aparate multirol ce pot îndeplini cea mai variată gamă de misiuni nu doar sabotaje la nivel continental?
Bravo lor pentru aceasta achizitie, nu pentru sabotaj.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x