VIDEO | Elicoptere Puma aterizeaza pe platforma Spitalului Militar Central

Read Time:1 Minute, 4 Second

In aceasta saptamana a avut loc exercitiul Coral 2018, elicoptere IAR-330 Puma aterizand pe platforma aflata in zona Spitalului Militar.

S-a lucrat pe un scenariu care presupune preluarea pacientului de catre Puma Medevac si transportul acestuia la Spitalul Militar.

Scopul exercitiului a fost acela de a antrena echipajele elicopterelor militare pentru aterizarea in mediu urban.

Iata si comunicatul Fortelor Aeriene Romane:

„Elicoptere din dotarea Bazei 90 Transport Aerian au executat antrenamente cu aterizare pe platforma Ștefan Dragnea, din zona Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central”Dr. Carol Davila”.

Misiunile de zbor au avut ca scop antrenarea echipajelor pentru aterizarea în mediu urban limitat pentru intervenția la acțiuni de evacuare medicală sau umanitare.

Conform scenariului , după acordarea primului ajutor la locul accidentului, pacientul a fost stabilizat și preluat de catre elicopterul Medevac în vederea transportului către spitalul militar pentru continuarea acordării îngrijirilor medicale și a tratamentului definitiv. În timpul transportului, asistența medicală a fost asigurată de către medici și asistenți medicali militari.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul exerciţiului CORAL 2018 la care participă forțe și mijloace din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și constituie o oportunitate pentru exersarea în comun a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor standard asociate operaţiilor aeriene de transport.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Aterizare de urgenta pentru Tom Cruise in timpul filmarilor pentru Top Gun 2
Next post VIDEO | Lansare de parasutisti din Spartanul Fortelor Aeriene Romane
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x