VIDEO | Elicoptere Puma aterizeaza pe platforma Spitalului Militar Central

In aceasta saptamana a avut loc exercitiul Coral 2018, elicoptere IAR-330 Puma aterizand pe platforma aflata in zona Spitalului Militar.

S-a lucrat pe un scenariu care presupune preluarea pacientului de catre Puma Medevac si transportul acestuia la Spitalul Militar.

Scopul exercitiului a fost acela de a antrena echipajele elicopterelor militare pentru aterizarea in mediu urban.

Iata si comunicatul Fortelor Aeriene Romane:

“Elicoptere din dotarea Bazei 90 Transport Aerian au executat antrenamente cu aterizare pe platforma Ștefan Dragnea, din zona Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central”Dr. Carol Davila”.

Misiunile de zbor au avut ca scop antrenarea echipajelor pentru aterizarea în mediu urban limitat pentru intervenția la acțiuni de evacuare medicală sau umanitare.

Conform scenariului , după acordarea primului ajutor la locul accidentului, pacientul a fost stabilizat și preluat de catre elicopterul Medevac în vederea transportului către spitalul militar pentru continuarea acordării îngrijirilor medicale și a tratamentului definitiv. În timpul transportului, asistența medicală a fost asigurată de către medici și asistenți medicali militari.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul exerciţiului CORAL 2018 la care participă forțe și mijloace din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și constituie o oportunitate pentru exersarea în comun a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor standard asociate operaţiilor aeriene de transport.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x