Aeroclubul României readuce la zbor două planoare Jantar 2B

Aeroclubul României va readuce la zbor două planoare de performanță SZD-42 Jantar 2B.

Acestea au fost stocate în ultimii ani, însă resursa de zbor de care dispun este un mare și are astfel logică refacerea lor.

Aparatele sunt înmatriculate YR-1133 și YR-1134 și au intrat deja în lucrările de refacere la Secția de Reparații și Întreținere de Bază Craiova a Aeroclubului.

După ce vor fi gata, Aeroclubul va avea o flotă de cinci planoare Jantar 2B, alte trei aeronave fiind deja disponibile pentru zbor.

Și nu pot să nu remarc faptul că în ultimii ani la Aeroclubul României se lucrează mult pe partea de refacere a capabilității de zbor pentru aparate aflate în stocare de ani buni.

Ori când ai chiar foarte mulți bani pentru achiziții noi, readucerea la zbor a avioanelor și planoarelor stocate e o metodă excelentă de mărire a flotei. Și, în plus, vorbim de piese cu o istorie încărcată, pe care mulți și-ar dori să le vadă măcar, dacă nu chiar să le piloteze.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mosu

Bravo – Aeroclubul Romaniei – ma gandesc mult de trecutul aviatiei sportive din Romania, din care am facut parte din anii 1957. Ma gandesc la aproape indestructibilele „Blanic” – uri metalice, la planoarele romanesti ca „Partizan”, „Baby”, „Stahanov”, „Pioner”, motoplanoare „IS”, seria „RG” -uri cu motorizari, create la noi de oameni inimosi ca Iosif Silimon si altii. Mereu a fost multa munca si pasiune – ca si azi.
Cu deosebita consideratie de : „Tauteanu”

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x