Echipa Romaniei, locul 5 la Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriana

Echipa Romaniei a incheiat pe un meritoriu loc 5 Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriana ce a avut loc recent in Franta, pe Aeroportul Châteauroux-Centre “Marcel Dassault”.

Reprezentantii nostri au fost cei mai buni piloti acrobati ai Aeroclubului Romaniei, fiind numiti astfel chiar de directorul George Rotaru, anume Laszlo Ferencz, Andrei Serbu si “iacarul” Dan Stefanescu.

Primii doi au evoluat pe un avion Extra 330SC (YR-EXA), in timp ce al treilea a zburat cu un Suhoi Su-31 (N131BT).

Romania a incheiat, in clasamentul pe echipe, in spatele campionilor mondiali din Franta, dar si dupa formatiile Statelor Unite, Rusiei si Germaniei.

Am depasit in schimb echipele Marii Britanii, Italiei, Elvetiei si Spaniei, reusind o clasare in zona de mijloc a topului.

La individual, pilotii nostri au terminat concursul in a doua jumatate a clasamentului, Laszlo Ferencz ocupand locul 35, Dan Stefanescu locul 44 si Andrei Serbu locul 46 dintr-un total de 61 de piloti competitori.

Mondialul de acrobatie aeriana la clasa unlimited este cel mai complex si dur concurs oficial, pilotii nostri fiind inca la inceput de drum la aceasta categorie care, pana de curand, ne-a fost inaccesibila din mai multe motive.

Ca idee, din echipa campioana mondiala, cea a Frantei, doi dintre cei trei piloti sunt capitanul Alexandre Orlowski si locotenentul Florent Oddon, membri si in echipa de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Franceze. Iar al treilea component este Louis Vanel, campion mondial la individual, pilot sponsorizat de Breitling. Ca sa stiti cu cine am concurat.

Si ca un P.S., absenta Iacarilor Acrobati de la BIAS 2019 a fost una motivata, Dan Stefanescu aflandu-se in Franta alaturi de echipa Romaniei pentru acest concurs si neputand participa la evenimentul de pe Aeroportul Baneasa.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mihaistoian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
mihaistoian
Guest
mihaistoian

Felicitari! Cer senin!