Invata sa zbori gratis la Aeroclubul Romaniei: Iata care sunt conditiile

Aeroclubul Romaniei a deschis perioada de inscriere pentru cursurile gratuite de zbor la categoriile parasutism, planorism si avion ultrausor. Gratuitatea se acorda tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, iar cei ce au depasit limita pot efectua cursurile contracost. De asemenea, contracost se efectueaza si cursuri PPL(A).

Pentru a putea intelege mai bine despre ce este vorba, iata ce ne transmite Aeroclubul Romaniei:

„Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 15 împliniţi (modulul teoretic al cursului poate fi început la vârsta de 15 ani, iar cel practic în zbor/ salt la minim 16 ani împliniţi) şi 23 de ani neîmpliniţi, Aeroclubul României oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor, în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial. Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire a modulului teoretic al cursurilor.

În anul 2019 cursurile pentru obţinerea licenţelor se vor desfăşura în trei serii, cu începere în lunile februarie, mai şi august.

Înscrierile pentru prima serie vor avea loc în perioada 14 ianuarie – 8 februarie. Mai multe detalii, inclusiv despre locaţiile unde se fac înscrierile şi intervalul orar în care se fac acestea pot fi găsite la Aerocluburile Teritoriale, pe site-ul Aeroclubului României, aeroclubulromaniei.ro. Cursuri subvenţionate se vor efectua numai în seria cu începere în luna februarie. Pentru obţinerea licenţei de pilot de avion PPL(A) se pot efectua numai cursuri contra cost.

Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Ploieşti, Sibiu.

Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Tîrgu Mureş.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Suceava, Tîrgu Mureş.

Pentru avion – PPL(A) se vor efectua înscrieri, numai pentru cursanţi contractanţi, în toate aerocluburile teritoriale, însă cursurile se vor efectua în una din locaţiile: Arad, Braşov, Bucureşti, Piteşti, Ploieşti sau Tîrgu Mureş.”

Bun, cred ca este destul de clar. Daca ai intre 16 si 23 de ani si vrei sa inveti sa zbori, ai sansa sa urmezi cursurile gratis. Daca ai peste 23 de ani sau daca vrei o licenta PPL(A) poti invata sa zbori contracost. De retinut este faptul ca daca vreti sa urmati cursurile gratuite si va incadrati in limita de varsta, inscrierile se fac NUMAI in perioada 14 ianuarie – 8 februarie.

Sa vedem acum ce documente va sunt necesare daca vreti sa urmati aceasta cale:

– Fișă de înscriere
– Cerere de legitimare
– Chitanță taxă de legitimare (contravaloarea a 15 euro în lei la cursul BNR din ziua respectivă, se plătește direct la sediul Aeroclubului României)
– Copie C.I.
– Consimțământ notarial de la ambii părinți / tutorele legal (numai în cazul minorilor)
– Adeverință medicală vizată de medicul de familie (numai pentru candidații la disciplina parașutism; data limită pentru a aduce adeverința medicală: 8 februarie 2019)
-Copie certificat medical clasa II – Pentru cursantii PPL(A).

La înscriere se acceptă doar dosarele complete (ultima zi de înscriere 08.02.2019)!

NOTĂ: Candidaților la toate cele trei discipline le revine obligația de a obține CERTIFICATUL MEDICAL CLASA II. Acesta se eliberează de către centrele din această listă. Acesta nu este necesar ACUM la înscriere, dar constituie o condiție obligatorie pentru eliberarea aprobării dvs. de zbor după ce sunteți declarați admiși. Vă recomandăm să vă programați din timp la vizita medicală și să vă asigurați că puteți aduce copia certificatului medical până la finalul cursurilor teoretice. Vă atragem atenția că nu există concesii în acest sens și riscați să pierdeți locul obținut prin concurs.

Ei bine, cam asta este. Daca vreti sa invatati sa zburati gratis, si aici vorbim despre costul efectiv al cursurilor, nu si de despre costurile certificatului medical, al legitimarii si asa mai departe, aveti o sansa mare in Aeroclubul Romaniei. Si ar trebui sa stiti ca nu putini din cei care sunt astazi la mansele avioanelor de linie si-au inceput carierele astfel.

Daca aveti intrebari suplimentare le puteti scrie aici sau puteti lua legatura cu cei de la Aeroclubul Romaniei.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mosu

Dar care este limita de varsta superioara de ex pentru PPL?”

Mihai

Se mai fac cusrsuri de planorism la Arad ? Mai functioneaza clubul de planorism la Arad ?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x