A murit comandorul Victor Huci

Read Time:1 Minute, 25 Second

Singurul supravieţuitor al accidentului aviatic din 12 iulie a murit în noaptea de luni spre marţi pe patul de spital din cauza rănilor suferite. Victor Huci, considerat cel mai bun pilot de încercare din România, s-a prăbuşit de la o înălţime de 200 de metri cu prototipul unui avion ultrauşor, pilotat de bunul său prieten Mircea Toader, care a murit pe loc. Ambii aveau în spate mii de ore de zbor şi zeci de ani de experienţă.

În urmă cu trei săptămîni, piloţii Mircea Toader şi Victor Huci testau pe un aerodrom din Prahova prototipul unui avion ultrauşor, construit şi omologat în România. Mircea Toader a făcut primul zbor singur. Victor Huci l-a însoţit apoi în postura de copilot.

La aproximativ 200 de metri altitudine, motorul a dat un rateu. Pilotul a vrut să vireze şi să se întoarcă pe pistă, dar avionul a intrat în cădere liberă. Nu a mai putut fi redresat. Avionul ultra-uşor s-a prăbuşit sub privirile neputincioase ale celor care l-au proiectat şi construit.

Pilotul Mircea Toader a murit pe loc. Victor Huci a fost scos dintre flăcări şi dus de urgenţă cu elicopterul la spitalul Floreasca cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproape 80 la sută din suprafaţa corpului. I-a fost indusă o comă profundă, dar azi-noapte, organismul pilotului a cedat.

Un adevărat as al manşei, care nu era străin de accidentele aviatice uşoare. Aşa l-au descris colegii pe Victor Huci. Alături de pilotul şi bunul său prieten Mircea Toader, comandorul în rezervă a trecut prin multe încercări.

Victor Huci a ieşit la pensie acum 10 ani, cu peste trei mii de ore de zbor la activ.

Sursa: Antena3

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Marocul asteapta primele F-16
Next post Minting de aviatiune la Banesti – Foto preview
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x