Airbus A380 ar putea ajunge la dezmembrari

Nu, nu e o gluma, ci o problema pe care un proprietar de A380, companie de leasing, si-o pune la modul cat se poate de serios.

Nemtii de la The Dr. Peters Group vor (re)primi patru A380 de la Singapore Airlines dupa ce acordul de leasing pe 10 ani va ajunge la final si, momentan, nu au unde sa le dea.

Oficialii grupului sustin ca se afla in discutii cu mai multe companii aeriene pentru a inchiria iarasi avioanele, insa pana acum nu exista un interes ferm pentru asta.

In aceste conditii, s-a ajuns in situatia de a se lua in calcul posibilitatea ca macar primele doua avioane din lotul de patru sa fie dezmembrate. Practic, sa fie dezechipate de motoare si alte subansamble ce pot fi refolosite, estimandu-se salvarea a 100 de milioane de dolari per avion.

Cum un A380 costa peste 430 de milioane de dolari, dezmembrarea pare intr-adevar o solutie disperata.

Iar daca un lesor recurge la ea inseamna ca super-jumbo-ul celor de la Airbus are probleme mari pe piata, perspectivele fiind, hmmmm, deloc imbucatoare.

Cum Airbus a pompat in program spre 30 de miliarde de dolari producand putin peste 200 de bucati, am vaga impresie ca minusul final va fi extrem de accentuat.

Eu as spune totusi ca oricum a meritat si ca lumea avea nevoie de un astfel de avion. Asa cum a avut nevoie si de Concorde.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceROctavianAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Complet gresita analiza. Se vede cel mai usor din comparatia intre Concorde, avion de lux, si A380, un bou-vagon. In primul rand ca mai mare nu inseamna neaparat mai bun. Daca traficul aerian e in crestere nu inseamna ca e distribuit doar pe anumite rute si poate fi comasat in avioane mari si nici ca pasagerii vor vrea sa aibe conexiuni suplimentare ca sa fie carati cu A380 intre hub-uri. Apoi, exista limite pe aeroporturi: nu poti avea aripi prea lungi si se pierde aerodinamic si creste consumul, nu poti incarca 5-600 de pasageri printr-un finger uzual in ditamai avionul… Read more »

Octavian
Guest
Octavian

Amedeo lessor international au comandat 20 de bucati din 2014 dar nu au gasit inca cine sa inchirieze.