Alex Nicolau, vicecampion mondial la parasutism

Read Time:1 Minute, 59 Second

alexAlexandru Nicolau a devenit, in weekend, vicecampion mondial la parasutism, in proba de precizia aterizarii.

Romanul a ratat de putin chiar titlul mondial, fiind depasita la puncte de cehul Bonifac Hajek chiar in ultima etapa a sezonului, cea din Elvetia.

„A fost o etapă dificilă din toate punctele de vedere. Ca la orice competiție, fiecare sportiv își dorește podiumul. Pentru mine a fost și mai dificil pentru că după etapele precedente conduceam în clasamentul general, însă la o diferență destul de mică de ocupantul locului doi. Ca în orice sport, orice este posibil, iar la această etapă, Bonifac a reușit un punctaj mai bun decât mine. Mă bucur că am urcat pe podium, mai ales ca cehul este un adversar de temut, fiind și membru al echipei naționale de parașutism militar, aici regăsindu-se elita parașutismului din fiecare țară”, a spus Alex, conform Agerpres.

Alexandru Nicolau s-a născut în 1990, la Buzău. Pasiunea sa pentru zbor este legată de familie, ambii părinți fiind parașutiști, tatăl lui fiindu-i de altfel mentor. Alex a crescut printre avioane, însoțindu-l pe tatăl său când acesta efectua salturi. Prima sa experiență apropiată de parașutism a fost la 4 ani, când a zburat cu parapanta în tandem, cu tatăl sau, Ramiro Nicolau. La 11 ani, Alex avea deja parte de primul său zbor singur, cu parapanta. La 12 ani a avut deja parte de prima săritura cu parașuta, tot în tandem, alături de tatăl său. „A fost cea mai intensă senzație pe care o trăisem vreodată. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie sentimentul trăit”, își amintește campionul. Peste patru ani, el a făcut primul salt singur cu parașuta, asistat de tatăl sau, în metoda AFF (Accelerated Free Fall), un program de învățare foarte rapid, prin care elevul învață în numai 10 salturi cum să facă un salt cu parașuta în siguranță.

Din 2007, Alex Nicolau face parte din lotul național de parașutism. La prima participare la Campionatul European de parașutism, în Croația, s-a clasat pe poziția a treia. Evoluția sa a fost rapidă, în numai doi ani el reușind să efectueze peste 1.000 de salturi. În 2010, Nicolau a devenit campion mondial la juniori, în cadrul disciplinei precizia aterizării, iar de la începutul anului 2011 a devenit atlet Red Bull. În afara de parașutism și parapantă, Nicolau mai este pasionat de snowboarding, patinaj pe gheață, schi și fotografie.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Trafic aerian în creştere pe aeroporturile Capitalei
Next post Brazilia si Saab au semnat contractul pentru 36 de avioane Gripen NG. Argentina pofteste si ea