Avioanele MiG-21 LanceR au fost oprite de la zbor dupa tragedia de la Borcea

Foto: Baza 86 Aeriana
Intreaga flota de MiG-21 LanceR a Fortelor Aeriene Romane este consemnata la sol dupa tragedia de pe Baza Aeriana Borcea.

Zborurile au fost oprite pana cand o comisie de specialitate va stabili cauzele preliminare ale accidentului.

„Din ordinul ministrului Apararii Nationale a fost numita o comisie de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodata, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar si au fost sistate zborurile de instructie cu acest tip de aeronava, pana la finalizarea anchetei de specialitate”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Aceasta masura este una uzuala in asemenea cazuri, fiind o forma de asigurare ca astfel de accidente nu se vor repeta daca este vorba despre o problema tehnica.

Daca se constata ca nu a fost o piesa a avionului care a cedat, zborurile vor fi reluate relativ repede. Daca insa a fost o problema tehnica, toate avioanele vor fi verificate suplimentar.

In perioada consemnului se executa, daca este nevoie, numai misiunile de lupta – Politie Aeriana.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

alexandru

dar cu f16 nu se pooate face politie aeriana inca?

Marius B

Are cineva idee cat dureaza o astfel de investigatie? Dincolo de tragedia evenimentului, ma intrebam ce sanse sunt sa vedem 29-le polonez sau Lancer-ele noastre la BIAS.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x