Bulgarii intarzie programul de achizitie a noului avion multirol

Bulgarii nu se grabesc deloc sa achizitioneze un nou tip de avion multirol cu care sa isi doteze fortele aeriene, dupa cum a anuntat recent prim ministrul Boyko Borisov.

„Modernizarea aviatiei se va face abia dupa ce ne vom rezolva problemele din infrastructura si dupa ce vom reusi sa crestem veniturile cetatenilor bulgari. Vom cumpara avioane noi abia atunci cand acest lucru va deveni absolut necesar pentru a continua sa ne indeplinim indatoririle de membri ai NATO. Aparatele astea sunt foarte scumpe, un singur exemplar poate ajunge si la 100 de milioane de euro!”

Declaratia lui Borisov poate intarzia si mai mult programul de achizitie a noului multirol, bulgarii planuind sa isi doteze fortele aeriene cu aparate noi in jurul anului 2015.

Ca si Romania, Bulgaria ia in considerare mai multe oferte, printre acestea numarandu-se Gripenul celor de la Saab sau Eurofighterul.

Americanii nu au renuntat la ideea de a scapa de vechile F-16 si le-au propus si vecinilor de la sud de Dunare inchirierea a una sau doua escadrile de Falconuri scoase din uz in State, discutiile fiind programate pentru luna octombrie.

Gurile rele sustin ca bulgarii intarzie deliberat acest program pentru a astepta decizia Romaniei, ei urmand a cumpara acelasi tip de aparat pentru a propune ulterior ca antrenamentul si intretinerea sa se faca in comun, acest lucru ducand la reducerea costurilor.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night-elf

Pai daca asteapta decizia Romaniei or sa astepte pana mai apoi 🙂
Vreau sa vad care ministru de finante o sa-si asume o asa decizie in urmatorii 14 ani, nu 4.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x