Canada renunta la Super Hornet pentru a cumpara F-18 second hand

Foto: Operation Impact
Canada va renunta oficial la intentia de achizitiona avioane F/A-18 Super Hornet pentru a se reorienta spre un numar neprecizat de F-18 second hand din Australia.

Surse apropiate guvernului canadian au transmis agentiei Reuters ca mult-discutatul contract pentru 18 avioane Super Hornet noi a picat. Motivul il reprezinta disputa pe care Boeing o poarta cu cei de la Bombardier.

In locul celor 18 Super Hornet, Canada va cumpara inca nu se stie cate F-18 second din Australia.

Australienii sunt dispusi sa vanda, iar canadienii au nevoie sa cumpere. Achizitia este doar un stop-gap pentru momentul in care Canada se va decide sa atribuie un contract major, favorit fiind, in ciuda tuturor zvonurilor, F-35 Lightning II.

Pana atunci ne putem gandi si la faptul ca Romania nu este singurul stat care cumpara avioane de lupta la mana a doua.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După circul de prost gust dintre bombardier și boeing, astea le ia ca piese de schimb pt ălea a lor. O să tragă de viespile lor pînă scot europenii un ‘stealt’,după aia m-ai vedem. Oricum, ‘Hasta la vista,f35’!

Raptor
Guest
Raptor

Mica mare diferenta dintre doi amatori de SH, e ca aia mai de la inceputul alfabetului vor sa cumpere Furile ca solutie stop-gap. Aia mai din coada alfabetului si tot pe acolo in clasament le-au luat cu mare mandrie sa le tina pana pica si astea ca predecesoarele, se mandreau cu ele cand le-au luat si inca se mai mandresc durere mare de parca am fi luat Raptore nu alta, pe aia de prin birouri parca ii si vad infoiti pe la diverse evenimente cu aere ca suntem putere regionala. Da bine ca le-au luat si pe alea ai nostri… Read more »