Constanța Black Sea Air Show – Eurofighter, F-16, Apache sau Chinook pe 5 august

Read Time:2 Minute, 42 Second

Pe 5 august, aeroportul Mihail Kogălniceannu, de lângă Constanța, va găzdui un airshow ce se anunță extrem de interesant, cu evoluții spectaculoase și inedite.

Organizatorii au anunțat recent programul evoluțiilor, iar acestea sunt notabile pentru un eveniment desfășurat în România.

Astfel, pe lângă aeronavele obișnuite pentru airshow-urile de la noi, publicul va putea urmări elicopterele americane Black Hawk, Apache și Chinook, dar și un avion Eurofighter Typhoon italian, dislocat în țara noastră.

Iată ce aeronave vor zbura la Constanța Black Sea Air Show 2023:

✈️ două avioane de luptă multirol F-16 MLU Fighting Falcon (RoAF)

✈️ un avion de luptă multirol Eurofighter Typhoon (Aeronautica Militare)

✈️ 9 elicoptere IAR 330 Puma în toate versiunile de echipare (RoAF)

✈️ două aeronave de transport tip C-27J Spartan (RoAF)

✈️ 7 avioane de antrenament IAK-52 (RoAF & Iacării Acrobați)

✈️ 3 aeronave de tip IAR-99 ȘOIM (RoAF)

✈️ un elicopter tip Bell 206

✈️ două elicoptere de tip UH-60 Black Hawk (US Army)

✈️ două elicoptere de tip AH-64 Apache (US Army)

✈️ două elicoptere de tip CH-47 Chinook (US Army)

✈️ un elicopter de tip IAR-316 B Alouette (RoAF)

✈️ un elicopter de tip Eurocopter EC-135 (IGAv)

✈️ un sistem de aeronave fără pilot – UAS (SMFT)

Bogdan ARTAGEA, Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța: ”Pregătim un program special, complex, cu numere inedite de acrobație aeriană, care va fi susținut de la sol de personalul aeroportuar, cu o implicare deosebită în ceea ce privește asigurarea tuturor condițiilor de securitate și siguranță. Intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 09:30. În perioada următoare vom informa publicul și cu privire la opțiunile de transport pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu și retur astfel încât fiecare participant să se poată organiza.”👉

Comandor Nicolae CREȚU – reprezentant Forțele Aeriene Române: “Ne propunem să contribuim la realizarea colaborativă a unui spectacol aerian impresionant și memorabil, motiv pentru care am decis să implicăm un număr considerabil și divers de aeronave, cu multiple și variate evoluții, cu demonstrații de parașutare de înaltă precizie precum și cu demonstrarea capabilităților Forțelor Aeriene, a Forțelor Terestre și a Forțelor pentru Operații Speciale în exerciții tactice demonstrative întrunite. Prin ceea ce planificăm și pregătim, ne dorim și urmărim să stimulăm interesul și atenția publicului larg dar mai ales a tinerei generații către valorile și tradițiile dezvoltate și păstrate cu excelență de aviatori, specifice Forțelor Aeriene!”

George ROTARU – Director General al Aeroclubului României: ”Aeroclubul României aniversează 100 de ani de la înființare în acest an, ceea ce ne obligă la evoluții spectaculoase, ceea ce pregatim și pentru Constanța Black Sea Air Show! Împreună cu formația de acrobație Șoimii României, am pregătit 2 evoluții solo de EXTRA 330SC, o formație de 4+1 EXTRA, o formație de 5+1 EXTRA, 2 lansări de parașutiști și o formație de 3 ICP SAVANNAH, cu o durată totală de evoluție a noastră de 100 minute. Pentru static display/expoziția statică, am pregătit CESSNA 182T, ZLIN-242L, PS-28 CRUISE, ZLIN-526 L260 și IAR-46S. De asemenea, la zbor va participa și Scoala Superioară de Aviație Civilă, cu o formație de 3 CESSNA 172 și un bimotor Tecnam, cu un interval de 20 de minute de evoluție în total. Promitem Senzație și un adevarat spectacol pe 5 August!”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Reacția MApN după atacurile rusești de la granița României
Next post Ungaria a primit primele două elicoptere H225M