Forţele Aeriene Columbiene îşi măresc flota de Airbus C-295

Read Time:1 Minute, 3 Second

C-295Forţele Aeriene Columbiene (FAC) au anunţat faptul că au comandat producătorului european încă un avion de transport C-259, care se va adăuga celorlalte cinci aparate deja comandate şi care vor fi folosite pentru transport militar şi umanitar.

Acest tip de avion a fost selecţionat de către FAC încă din anul 2008 iar în acest moment sunt operaţionale în Columbia patru astfel de aeronave. Imediat după ce comanda initială a început a fi onorată de către Airbus Military, FAC şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona mai multe exemplare. În momentul de faţă FAC mai operează şi alte aparate Airbus: şase CN-235-200 şi şase C-212.

Prim vice-preşedintele Airbus Military, dl. Antonio Rodríguez—Barberán, a declarat că „această a doua comandă de C295 din Columbia în anul 2012 ne aduce mari satisfacţii şi confirmă reputaţia excelentă pe care C295 o are în rândurile Forţelor Aeriene Columbiene”.

Această nouă comandă ridică numărul aeronavelor C-295 şi CN-235 comercializate în 2012 la valoarea de 32 iar numărul total de avioane C-295 vândute în întreaga lume la 115, din care 93 sunt operaţionale în 15 ţări.

Avionul Airbus Military C-295 se pretează diverselor misiuni logistice: acţiuni umanitare, transport tactic, patrulare maritimă ş.a.

Pr. Smaranda-Cătănoaia Cosmin-Ionuţ

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Pilotul (III)
Next post Wizz Air reintroduce cursa Bucuresti – Larnaca (Cipru)