Inca un pas pentru blocarea vanzarii de F-35 catre Turcia

Foto: Clinton White/ High Brass Photography
Parlamentarii americani au facut inca un pas in demersul de a bloca vanzarea de avioane F-35 catre Turcia.

Senatul a aprobat amendamente la National Defense Authorization Act care vizeaza in mod direct contractul pentru F-35 al Turciei.

Concret, senatorii americani solicita “un plan pentru a scoate Turcia din programul F-35”, dar si “luarea masurilor pentru a impiedica transferul oricarui avion F-35 detinut sau operat de Turcia in acest moment de pe teritoriul american”.

Turciei i se reclama in primul rand contractul pentru achizitia sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia, existand temeri ca rusii vor afla secrete sensibile ale F-ului 35 in momentul in care turcii vor incerca sa faca cele doua sisteme sa lucreze impreuna.

De asemenea, sunt senatori americani care acuza detinerea in stare de arest preventiv a pastorului Andrew Brunson, acesta aflandu-se in inchisoare din 2016.

Pentru ca interdictia sa devina lege este nevoie ca presedintele Trump sa o semneze. Avand insa o larga majoritate in sanul ambelor partide, este foarte greu de crezut ca Trump se va putea opune.

Marius

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Păi mîine le vine primul F-35,așa zice contractul. Om trăi și om vedea.

Jap
Guest
Jap

Avionul rămîne în SUA,pt a se pregăti primi 2 piloți turci pe el. Deci,turcaleții își vor primi pînă la urmă cele 100 de avioane,cu toată disperarea unora care miorlăie prin Congresul american. 2-0 pt Erdogan.

Jap
Guest
Jap

Trump nu semnează nimic,indiferent ce miorlăiesc unii prin Congres. Turcaleții sînt proprietari pe cele 2F-35,care m-ai rămîn un an în SUA pt a pregăti primi piloți-instructori. Turcii no să se bage niciodată în țeapa,numită pompos Su-57,pt că lucrează la propiul avion de gen 5: TF-X.