India vrea sa cumpere noi avioane de lupta

indiaLa scurt timp dupa ce a semnat, in sfarsit, contractul pentru achizitia celor 36 de Rafale, India anunta ca vrea sa cumpere noi avioane de lupta.

Presa locala anunta ca guvernul de la New Delhi a transmis deja un RfI (Request for Information) catre producatorii din lumea intreaga, vizat fiind, se pare, un avion de lupta monomotor. Asta pentru ca este noul aparat ar urma sa inlocuiasca MiG-ul 21.

Favorite ar fi, la o prima vedere, F-16 si Gripen, insa situatia este mult mai complicata.

Asta pentru ca indienii, “arsi” cumva cu Rafale, vor de aceasta data un soi de MMRCA, adica un avion modern care sa fie fabricat in India in cadrul programului “make in India”.

De ce e greu de crezut? Pentru ca ma indoiesc ca exista vreun producator serios dispus sa ofere accesul total la avion unei terte parti. Chiar daca aceasta parte plateste bani grei pentru avion.

Cum spuneam, se pare ca americanii insista cu F-16, ceea ce e interesant dat fiind faptul ca si vecinii pakistanezi il au in dotare, si Gripenul care vine cu pretul scazut si cu disponibilitatea de a oferi transfer tehnologic consistent.

Va fi insa un proces de durata si multe lucruri se pot schimba pe parcurs.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CezarJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Poate le dă Zeii Gangelui niște Vimane,ca să-i țină la depărtare pe chinezi. Cică pe la începutul lunii chinezi au făcut niște exerciții prin Tibet cu noile J-20 și J-10,unde piloții chinezi le-ar fi arătat indienilor degetul mijlociu de la ambele mîini și picioare în acelaș timp. Forța fie cu indienii.

Cezar
Guest
Cezar

Delir total….saptamana trecuta spuneai ca le-au aratat extensiile membrelor tibetanilor lui Dalai-lama, acum o arzi cu stramosii bulibasei de la Strehaia.

Ce ai fumat, frate? Da-ne si noua….ca e pe efect! 🙂

Jap
Guest
Jap

Sînt în pădure și culeg șampioni și nicoreți.