Interceptari supersonice peste Marea Baltica

tu-22Joaca rusilor din zona baltica pare ca devine tot mai periculoasa. Cele mai recente vesti ne spun ca bombardierele si multiroalele lui Putin zboara in regim supersonic peste Marea Baltica, periclitand siguranta traficului civil si amenintand statele NATO.

Un prim episod de acest gen a avut loc in dimineata zilei de 24 martie, cand o formatie de doua bombardiere Tu-22M si doua multiroale Su-27 au sunat alarma in randul statelor din zona. Au raspuns italienii, care sunt stationati in Lituania in cadrul Baltic Air Policing, si suedezii.

Surpriza este ca unul dintre cele doua bombardiere Tupolev a cam luat-o inaintea formatiei, zburand in regim supersonic. A fost interceptat de un Eurofighter italian, dupa care a lasat-o mai moalesi s-a alaturat celor trei colegi pe care ii „parasise”.

Cateva ore mai tarziu, italienii si-au ridicat din nou Eurofighter-ele in aer pentru a intercepta doua Su-27 care zburau dinspre Kaliningrad spre Rusia, de asemenea in regim supersonic.

Din informatiile celor de la The Aviationist, s-ar parea ca este prima data cand rusii ard gazul supersonic peste Baltica in ultima perioada.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jap

Vin klingonienii!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x