„Noaptea Muzeelor” la Muzeul National al Aviatiei Romane

muzeul aviatieiCu ocazia dublului eveniment din data de 18 mai, Ziua Internatonalaƒ a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor, Muzeul National al Aviatiei Romane din BucuresŸti isŸi asŸteaptaƒ vizitatorii in noaptea de 18 spre 19 mai, intre orele 21.00 sŸi 03.00.

IŽn cadrul expozitiei de bazaƒ pot fi vizionate exponate cu semnificatie pentru istoria aeronauticaƒ a poporului roman: avioane civile sŸi militare, statii de radiolocatie, tehnicaƒ de artilerie antiaerianaƒ sŸi rachete sol-aer, machete, uniforme, decoratii si documente de arhiva etc.

De asemenea, poate fi vizitataƒ expozitia temporaraƒ „Centenarul Aeronauticii Militare”, la Galeria de arta „€žPictor Ion Taraƒlunga”€, din cadrul muzeului. Expozitia cuprinde elemente cu specific aeronautic: insigne, instrumente de navigatie aeriana, combinezoane de zbor, costume de zbor, accesorii, armament individual, aparaturaƒ de bord, carnete de zbor, brevete personal navigant, ordine si medalii.

Intrarea este liberaƒ. Muzeul National al Aviatiei Romane este situat pe strada Fabrica de Glucozaƒ, nr. 2-4, sector 2.

……………………

Sambaƒtaƒ, 18 mai, incepand cu ora 16.00, la Muzeul Bellu va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori si de dezvelire a unui monument dedicat aviatorilor sŸi constructorilor de aparate de zbor ce isi dorm somnul de veci in Cimitirul Bellu din Bucuresti.

Ceremonia, inscrisaƒ sub semnul Centenarului Aeronauticii Militare Romane, este parte a evenimentului organizat in parteneriat de Statul Major al Fortelor Aeriene, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane Bucuresti, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania si Centrul de Proiecte Culturale al Primaƒriei Municipiului Bucuresti sŸi desfasŸurat in cadrul programului „žNoaptea Muzeelor”€.

Pe durata evenimentului vizitatorii vor putea lua parte la tururi cu ghid la monumentele ridicate in memoria a sase figuri reprezentative pentru istoria aeronauticii romane: Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coanda, Gheorghe Baƒnciulescu, Elie Carafoli si Radu Manicatide.

Biroul informare sŸi relatii publice – Fortele Aeriene Romane

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x