Primul Mi-8 al Internelor modernizat in Rusia | Video

Primul elicopter Mil Mi-8 trimis pentru reparatie capitala si modernizare in Rusia a revenit in tara. Aparatul de zbor apartine Internelor, adica Inspectoratului General de Aviatie.

Elicopterul a avut nevoie de cinci zile pentru a parcurge distanta dintre uzina din Sankt Petersburg, acolo unde a fost reparat si modernizat, si aeroportul Baneasa, vechea si noua lui „casa”.

Insusi comandantul Unitatii Speciale de Aviatie Bucuresti, comandorul Neculai Chirita, a adus elicopterul din Rusia.

„Elicopterul este ca şi nou după reparaţia capitală, merge foarte bine. Zborul a fost lung, am plecat pe 29 decembrie de la Sankt Petersburg şi primele câteva zile condiţiile meteorologice au fost deosebit de grele, însă am urmat, conform planului de zbor, aşa cum a fost depus, cinci zile de zbor, în cinci zile am ajuns la Băneasa”, a explicat pilotul la Realitatea TV.

Un alt Mi-8 apartinand I.G.Av se afla in Rusia, pentru reparatie capitala, in timp ce doua Mi-17 au fost trimise la RK in Cehia.

Mi-8PS-9 este un elicopter destinat transportului de pasageri, putand duce la destinatie 9 oaspeti in conditii de… lux. Sursa citata anunta ca doua milioane de euro a costat repararea si modernizarea aparatului de zbor la Sankt Petersburg.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x