Scorpion, in productia de serie fara a avea un client

Read Time:1 Minute, 10 Second

scorpionTextron a decis sa inceapa productia de serie a avionului care se doreste a fi un multirol low-cost, Scorpion, desi nu are niciun client pentru el.

Scorpionul a fost plimbat prin toata lumea in ultimii trei ani, insa chiar daca interesul se spune ca a fost mare, nimeni nu l-a comandat.

Fortand putin piata, Textron a decis ca, in paralel cu testele de armament, sa demareze si productia de serie, una limitata ce-i drept.

Americanii incearca sa loveasca mai multe puncte cu o singura lovitura. In primul rand, vor sa demonstreze ca linia de productie e una care poate sustine orice comanda. Apoi, vor sa evite reticenta primului client, care va cumpara practic avioane necunoscute.

Asta pentru ca Scorpionul a fost construit pana acum in fix doua exemplare, doar unul zburand. Asa ca e de inteles oarecum de ce nu se inghesuie nimeni sa-l cumpere. Avand insa pe stoc un lot de serie de, sa zicem, 15-20 de bucati, nu doar ca se reduce timpul de livrare, insa stii si ca avioanele-s zburabile.

Cu un pret de 20 de milioane de dolari pe bucata si cu un cost estimat al orei de zbor de numai 3.000 de dolari, Scorpion promite sa fie acel avion pe care il cauta statele ce nu au un buget impresionant pentru aparare. Exista insa riscul ca avionul sa ramana doar o promisiune.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Scorpion, in productia de serie fara a avea un client

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Unde zboara vulturii (V)
Next post Englezii trimit Eurofightere in Romania. Da, pentru Politie Aeriana