Scorpion, in productia de serie fara a avea un client

scorpionTextron a decis sa inceapa productia de serie a avionului care se doreste a fi un multirol low-cost, Scorpion, desi nu are niciun client pentru el.

Scorpionul a fost plimbat prin toata lumea in ultimii trei ani, insa chiar daca interesul se spune ca a fost mare, nimeni nu l-a comandat.

Fortand putin piata, Textron a decis ca, in paralel cu testele de armament, sa demareze si productia de serie, una limitata ce-i drept.

Americanii incearca sa loveasca mai multe puncte cu o singura lovitura. In primul rand, vor sa demonstreze ca linia de productie e una care poate sustine orice comanda. Apoi, vor sa evite reticenta primului client, care va cumpara practic avioane necunoscute.

Asta pentru ca Scorpionul a fost construit pana acum in fix doua exemplare, doar unul zburand. Asa ca e de inteles oarecum de ce nu se inghesuie nimeni sa-l cumpere. Avand insa pe stoc un lot de serie de, sa zicem, 15-20 de bucati, nu doar ca se reduce timpul de livrare, insa stii si ca avioanele-s zburabile.

Cu un pret de 20 de milioane de dolari pe bucata si cu un cost estimat al orei de zbor de numai 3.000 de dolari, Scorpion promite sa fie acel avion pe care il cauta statele ce nu au un buget impresionant pentru aparare. Exista insa riscul ca avionul sa ramana doar o promisiune.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRCezarJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Argentina?

Cezar
Guest
Cezar

Sunt curios la ce pret si la ce cost per ora de zbor vor scoate romanii IAR DT/XT?! 🙂