Suparati pe americani, irakienii ar vrea MiG 29

Suparati pe americani, care stamba din nas cand vine vorba de un nou lot de F-16, irakienii nu stau cu bratele in san si se intereseaza despre modalitatile si costurile achizitiei de MiG-29.

Irakul a semnat un acord cu SUA privind cumpararea a 18 F-16 nou noute (nu ca Romania) si si-a manifestat intentia pentru inca 18 Falcon-uri. Numai ca americanii nu s-au prea grabit sa le raspunda, semn ca s-ar putea ca acest al doilea lot sa ramana doar la stadiul de intentie.

„Fiii lui Saddam” (da, e o ironie) nu se lasa pagubasi si, daca nu pot lua avioane de la noii aliati strategici, se intorc cu fata catre vechiul prieten, Rusia.

Nouri al-Maliki, premierul Irakului, s-a intalnit recent cu omologul sau de la Moscova, Dmitri Medvedev, si, printre cateva pahare de sampanie si discutii despre achizitia de armament, arabetul i-a strecurat discret intrebarea despre MiG-29.

Medvedev a fost deschis, insa, luat prin surprindere cumva, a cerut un mic ragaz pentru a oferi un raspuns clar. Numai bine, pentru ca nici irakienii nu se grabesc, si ei asteptand reactia SUA.

Foarte probabil, pasul acesta poate reprezenta doar o fortare a mainii Unchiului Sam care se va vedea oblicat sa accepte si a doua transa de F-16 numai pentru a nu pierde un contract banos si a nu apropia si mai mult Rusia de proaspat eliberatul si democratul Irak.

MiG-29 nu este o alegere intamplatoare a baietilor purtatori de turbane, ei avand vreo 20 de bucati in dotare inca dinainte de scandalul din 1991.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x