2012, cel mai sigur an aviatic din istorie

Read Time:1 Minute, 23 Second

Numărul accidentelor aviatice a fost, anul trecut, cel mai scăzut din istoria aviaţiei moderne, informează Aviation Safety Network (ASN), un site de specialitate care conţine o bază de date a accidentelor din toată lumea. Mai mult, 2012 a marcat şi cea mai lungă perioadă de timp fără un accident aviatic fatal din 1945 şi până în prezent.

Potrivit datelor făcute publice recent de ASN, anul trecut au avut loc 23 de accidente aviatice soldate cu 475 de morţi, cifre mult mai mici decât media pe 10 ani (34 de accidente şi 773 de morţi). A fost înregistrată o scădere inclusiv în cazul accidentelor în care au fost implicate avioane de pasageri – 11 accidente, în comparaţie cu 16, media pe 10 ani.

2012 a fost şi anul în care s-a încheiat cea mai lungă perioadă de timp fără un accident aviatic fatal începând din 1945. Este vorba despre 68 de zile, încheiate pe 30 ianuarie 2012, cu prăbuşirea zborului Antonov 28, din Republica Democrată Congo. De asemenea, pe 20 aprilie s-a încheiat cea mai lungă perioadă din istoria aviației moderne (632 de zile) fără accidente aviatice soldate cu peste 100 de morți. Cel mai grav accident de anul trecut a avut loc pe 3 iunie, când zoborul Dana Air MD-83 s-a prăbușit în apropiere de Lagos, Nigeria, curmând viața a 153 de pasageri la bordul avionului și 10 la sol.

Potrivit ASN, Africa este cel mai nesigur continent din punctul de vedere al călătoriei cu avionul. 22% dintre zborurile terminate anul trecut cu un accident au plecat de pe continentul african, în condițiile în Africa deține numai 3% dintre zboruruile înregistrate la nivel global.

Yahoo

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Un pilot sirian a fugit cu MiG-21 in Turcia
Next post Avion de linie, „interceptat” de un Tu-22M | Video