99 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu – Zbor omagial la Banesti (FOTO)

Joi, 13 septembrie, s-au implinit 99 de ani de trecerea in nefiinta a celui care a fost Aurel Vlaicu. Cu aceasta ocazie, Iacarii Acrobati, Vulturii Tricolor, domnul Catalin Porumbui si domnul Dragos Stoicescu au efectuat zboruri omagiale la monumentul dedicat lui Vlaicu de la Banesti, locul in care s-a prabusit ilustrul aviator cu aproape un secol in urma.

Ceremonia organizata de autoritatile locale a inceput in jurul orei 11.00 cu o slujba de pomenire sustinuta de trei preoti, unul dintre ei fiind chiar din localitatea natala a lui Vlaicu.

Au urmat apoi depunerile de coroane si o scurta alocutiune a primarului localitatii prahovene. Printre altele, edilul a anuntat ca, pana anul viitor, cand se vor implini 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, monumentul de la Banesti sa fie imbogatit cu un mic muzeu al aviatiei, muzeu in care vor fi prezente, in primul rand, modele la scara ale aparatelor construite de inginerul roman.

Programul evolutiilor aeriene a fost inceput de domnul Dragos Stoicescu si al sau Falcon (sper sa nu ma insel), au fost continuate de doua aparate ale formatiei de acrobatie Vulturii Tricolori, ce apartine Aeroclubului Romaniei, au urmat o serie de treceri ale motoplanorului Falke, de la aerodromul Banesti, cu Catalin Porumbu la mansa, pentru ca doua din cele trei aparate ale Iacarilor Acrobati sa incheie microshow-ul aerian.

O galerie foto de la acest eveniment gasiti pe Pagina de Facebook a Aviatia Magazin. Si nu ne suparam nici daca ne dati like, pentru ca va asteapta multe surprize pe viitor!

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of