Aterizare forțată pentru un elicopter IAR-330 Puma SOCAT | VIDEO

Read Time:1 Minute, 18 Second

Un elicopter IAR-300 Puma SOCAT a fost implicat într-un incident grav, dar care a fost rezolvat într-o manieră profesionistă, în urmă cu o lună, atunci când echipajul a luat decizia aterizării forțate.

Din imaginile surprinse cu momentul incidentului și care au fost publicate de Televiziunea Română se poate observa cum SOCAT-ul evoluează la punct fix la o înălțime foarte mică (în jur de 10 metri) pentru ca militarii din forțele speciale să poată părăsi aparatul în rapel.

După ce aceștia ajung în siguranță la sol elicopterul începe să aibă probleme și este adus de urgență la sol.

Imaginile arată un val de fum ce țâșnește din motorul drept în timp ce Puma este în aer și încă și mai mult fum după ce a ajuns la sol, ceea ce ar sugera o defecțiune tehnică majoră.

În aceste situații, echipajul a luat decizia optimă prin aterizarea forțată.

Incidentul este cu atât mai grav cu cât vorbim despre un timp de reacție extrem de scurt. Elicopterul evoluează la o înălțime foarte mică, iar chiar sub el sunt militari.

Piloții au reușit în această situație foarte complicată să manevreze aparatul care nu este deloc mic și să îl așeze pe sol la o distanță sigură de cei aflați la sol.

Conform TVR, care citează Ministerul Apărării, imediat după incident zborurile cu elicopterele Puma au fost oprite, ele fiind reluate abia după verificări amănunțite.

Acest incident a avut loc în urmă cu mai bine de o lună, în timpul exercițiului Junction Strike 21.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Finlanda ar fi ales F-35
Next post Turcii vor să colaboreze cu Rusia în dezvoltarea avionului TF-X
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x