Avioane F-16 turcesti au doborat un MiG-23 sirianTurkish F-16 shot down a syrian MiG-23

Read Time:56 Second

f-16Un avion MiG-23 apartinand Siriei a fost doborat, duminica, de un F-16 turc. Incidentul s-a petrecut la granita turco-siriana.

Potrivit autoritatilor de la Ankara, doua MiG-uri 23 siriene au zburat la sfarsitul saptamanii trecute in zona de granita. Celula de MiG-uri a fost avertizata sa paraseasca zona (patru avertismente radio ar fi fost transmise) insa numai un avion s-a supus.

Celalalt ar mai fi si violat spatiul aerian turc, moment in care doua F-16 aflate in alarma au decolat de urgenta si au ajuns in zona indicata.

Aici, MiG-ul a fost doborat cu o racheta aer-aer si s-a prabusit la un kilometru si jumatate in spatele granitei siriene.f-16A syrian MiG-23 fighter jet has been shot down on Sunday by an turkish F-16.

Accordind to Ankara authorities, two MiG-23 jets were flying near the turkish-syrian border. Four warning messages were launched, but only one syrian fighter left the area.

Two F-16 took-off imediatly and one of them shot down the syrian MiG after it cross into turkish air space.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Avioane F-16 turcesti au doborat un MiG-23 sirianTurkish F-16 shot down a syrian MiG-23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post <!--:ro-->Cehii sunt gata sa trimita Gripen peste Romania. Avem nevoie?<!--:--><!--:en-->The Czech are ready to send Gripen fighters in Romania<!--:-->
Next post <!--:ro-->MiG-urile 29 ale Bulgariei, alertate de avioane rusesti<!--:--><!--:en-->Bulgarian MiGs 29, alerted by Russian planes<!--:-->