Canada trimite avioane CF-18 pentru Politie Aeriana in Romania

Foto: Canadian Air Force
Canada va trimite patru avioane CF-18 ce vor executa misiuni de Politie Aeriana in Romania. Canadienii vor ajunge pe aeroportul Mihail Kogalniceanu in septembrie si vor sta la noi pana in decembrie.

Contingentul canadian il va inlocui pe cel britanic in cadrul operatiunii NATO Reassurance.

„Forța noastră operațională aeriană în România este mândră să participe la activități de apărare colectivă care sprijină activitățile consolidate ale poliției aeriene a NATO”, a explicat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandantul Forței Operaționale Aeriene în România.

Canadienii revin in Romania dupa ce au deschis practic balul misiunilor Reassurance din acest colt de Europa cu o rotatie ce a avut loc in perioada aprilie – august 2014. La vremea respectiva, ei au zburat de pe aerodromul Campia Turzii.

De data asta, cele patru CF=18 vor fi trimise pe Kogalniceanu si vor executa misiunile de Politie Aeriana in comun cu MiG-urile 21 ale Bazei 86 Aeriene.

As vrea sa va pun aceasta stire in contextul unei alte stiri care nu exista. Romania are o vulnerabilitate de securitate si are nevoie de asistenta pentru asigurarea misiunilor de Politie Aeriana in anumite situatii. Nu are rost sa negam acest lucru. Asta nu inseamna ca pilotii nostri nu-si fac treaba sau alte prostii de genul asta. Dimpotriva! Oamenii astia trebuie apreciati cu atat mai mult, zburand in conditii de inferioritate.

Stirea care nu exista este cea despre completarea flotei de F-16. Stiti ca miniministrii care s-au perindat pe la Aparare in ultimii ani au tot promis. De la inca 12 bucati la inca 20 si pana la inca 32. Cu toate astea, in celebrul de acum plan de inzestrare n-am vazut nimic despre F-16. Ceea ce ma face sa cred ca F-16 mai asteapta si ar putea sa mai astepte mult si bine.

Sigur, vulnerabilitatea noastra va fi mai mica dupa ce F-urile cumparate vor fi operationalizate, insa situatia ar trebui sa ne serveasca drept wake up call. Din pacate, ma tem ca nu ne va servi decat ca lectie de neimplicare, pentru ca oricum vin aliatii in sprijinul nostru.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Noi cînd mergem în Canada săi ajutăm la miliție aeriană,că de la un timp ivanii nui lasă să trăiască. LanceRe m-ai aburit de tot cu articolul ăsta,F-16,18,politicieni în campanie electorală și miliție aeriană,chiar nu puteai să scrii 3 articole separate? De Patriot n-ai zis nimic. Vin și ăștia pe la noi în concediu săși marcheze teritoriul.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x