Cehia redeschide linia de productie pentru L-159 si Argentina ar fi unul dintre clienti

Cehii au anuntat ca sunt gata sa redeschida linia de productie a lui L-159 ALCA la vreo 13 ani dupa ce ultimul avion a iesit in lume, Argentina fiind nominalizata ca posibil client.

Inginerii Aero Vodochody au mai surubarit la avion si l-au prezentat pe 31 martie ca fiind L-159T1, practic un ALCA usor adus la zi cu noile tehnologii.

Jiri Havlícek, ministrul Industriei si Comertului, a fost cel care a anuntat ca Cehia discuta cu Argentina posibilitatea vanzarii unor avioane L-159. CEO-ul celor de la Aero, Giuseppe Giordio, a recunoscut ca exista negocierile cu argentinienii:

„Discutam cu Argentina posibilitatea de a le livra avioane L-159 noi, cu sisteme avionice modernizare, motorizare Williams FJ-44 si noi capabilitati tactice. Din punct de vedere al perspectivei cooperarii industriale, ar trebui sa colaboram cu Fabrica Argentina de Aviones, insa putem le oferim si o linie de productie daca vor comanda suficient de multe avioane”, a spus acesta.

Mie inca nu mi-e clar daca cehii incearca sau doar se fac ca muncesc. Nu demult vorbeam despre o varianta usor modernizata pentru L-39 la care lucreaza, pentru ca acum sa vorbeasca, iata, despre reluarea productiei de ALCA. Asta desi nu au un client ferm.

E apreciabil faptul ca baietii dezvolta aproape continuu batranul L-39, dar pana acum n-au impresionat pe nimeni cu unicul export in Irak. Ramane totusi de urmarit povestea.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johann

Bravo lor!

Florin

Macar incearca ceva plus ca se implica statul…noi nu prea cu IAR-99 din multe motive! Asta e bravo lor!

Jap

Pînă acum englezii au blocat toate vînzările de avioane către argentinieni. Probabil cehii n-au aflat de unde se dă ‘ora exactă’!

Jap

Rusia oferă oficial Mig29 argentinei.

Ștefan

Cm cat de odicial? 😉

Ștefan

Cam* cat de oficial*?
scuze…

LaCuscaPSD

Presupun ca chestia cu noul iar99 td a picat nu??, Adica cu noul guvern,se va alege parful de armata ….

gabriel neacsu

Nu vazusi ce salarii primesc stabii din armata de la noua guvernare? Armia Romana merge ca pe roate pentru burtosii din MAPN.Las-o dracu de inzestrare,salarii si pensii sa fie!Ce IAR-uri.Daca ne impun partenerii NATO sa ne dotam cu inca 10 trainere le luam la cheie de la cehi (second bineinteles ca au rodajul facut).

Cezar

Norocul lui IAR 99 TD este ca nu a apucat inca sa se nasca, ca altfel ‘casa de copii’ scria pe el. Sau mai bine zis, faptul ca noul guvern nu a aflat ca INCAS este ‘insarcinata’ cu noul TD, tocmai ce l-a scapat pe bebel de la avort. Altii au fost mai putin norocosi! 🙂

Mihai

Eu nu vad nicaieri ca Alca e remotorizat cu Williams…

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x