Cehia redeschide linia de productie pentru L-159 si Argentina ar fi unul dintre clienti

Cehii au anuntat ca sunt gata sa redeschida linia de productie a lui L-159 ALCA la vreo 13 ani dupa ce ultimul avion a iesit in lume, Argentina fiind nominalizata ca posibil client.

Inginerii Aero Vodochody au mai surubarit la avion si l-au prezentat pe 31 martie ca fiind L-159T1, practic un ALCA usor adus la zi cu noile tehnologii.

Jiri Havlícek, ministrul Industriei si Comertului, a fost cel care a anuntat ca Cehia discuta cu Argentina posibilitatea vanzarii unor avioane L-159. CEO-ul celor de la Aero, Giuseppe Giordio, a recunoscut ca exista negocierile cu argentinienii:

“Discutam cu Argentina posibilitatea de a le livra avioane L-159 noi, cu sisteme avionice modernizare, motorizare Williams FJ-44 si noi capabilitati tactice. Din punct de vedere al perspectivei cooperarii industriale, ar trebui sa colaboram cu Fabrica Argentina de Aviones, insa putem le oferim si o linie de productie daca vor comanda suficient de multe avioane”, a spus acesta.

Mie inca nu mi-e clar daca cehii incearca sau doar se fac ca muncesc. Nu demult vorbeam despre o varianta usor modernizata pentru L-39 la care lucreaza, pentru ca acum sa vorbeasca, iata, despre reluarea productiei de ALCA. Asta desi nu au un client ferm.

E apreciabil faptul ca baietii dezvolta aproape continuu batranul L-39, dar pana acum n-au impresionat pe nimeni cu unicul export in Irak. Ramane totusi de urmarit povestea.

12
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
CezarMihaiLanceRgabriel neacsuȘtefan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Johann
Guest
Johann

Bravo lor!

Florin
Guest
Florin

Macar incearca ceva plus ca se implica statul…noi nu prea cu IAR-99 din multe motive! Asta e bravo lor!

Jap
Guest
Jap

Pînă acum englezii au blocat toate vînzările de avioane către argentinieni. Probabil cehii n-au aflat de unde se dă ‘ora exactă’!

Jap
Guest
Jap

Rusia oferă oficial Mig29 argentinei.

Ștefan
Guest
Ștefan

Cm cat de odicial? 😉

Ștefan
Guest
Ștefan

Cam* cat de oficial*?
scuze…

LaCuscaPSD
Guest
LaCuscaPSD

Presupun ca chestia cu noul iar99 td a picat nu??, Adica cu noul guvern,se va alege parful de armata ….

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Nu vazusi ce salarii primesc stabii din armata de la noua guvernare? Armia Romana merge ca pe roate pentru burtosii din MAPN.Las-o dracu de inzestrare,salarii si pensii sa fie!Ce IAR-uri.Daca ne impun partenerii NATO sa ne dotam cu inca 10 trainere le luam la cheie de la cehi (second bineinteles ca au rodajul facut).

Mihai
Guest
Mihai

Eu nu vad nicaieri ca Alca e remotorizat cu Williams…